Se ascut săbiile în PNL Olt

0
1457

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a susţinut vineri, 15 noiembrie, o conferință de presă, alături de cei doi prim- vicepreședinți ai organizației județene a PNL Olt, primarul comunei Studina, Marian Vasile și viceprimarul orașului Scornicești, Daniel Tudor.

 În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte, principalele teme ale conferinței vizând analiza rezultatelor din turul I al alegerilor prezidențiale, dar și campania prezidențială pentru turul al doilea. După ce în urmă cu câteva zile deputatul Gigel Știrbu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că rezultatul obținut de PNL Olt este unul dezastruos și că este un moment de cotitură pentru liberalismul din Olt, vineri, 15 noiembrie, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a susținut la rândul său o conferință de presă. Liderul organizației județene susține că, deși rezultatul obținut de filiala pe care o conduce la alegerile prezidențiale, turul I, nu este unul mulțumitor, PNL Olt se află pe un trend ascendent.

Vreau să încep în primul rând pentru a mulțumi tuturor oltenilor care duminică au acordat votul de încredere PNL și candidatului susținut de noi președintele Klaus Iohannis. 54.000 de olteni au pus ștampila pe varianta corectă pentru dezvoltarea României pe președintele Klaus Iohannis. În mod deosebit vreau să le mulțumesc celor 10.000 de olteni care de la alegerile europarlamentare și până duminică au decis să se alăture electoratului PNL din județul Olt. Vreau să le mulțumesc, de asemenea, slătinenilor pentru că ne-au acordat încrederea, scorul obținut de PNL Slatina de 30,62% este extrem de apropiat de scorul obținut de PSD de 30,92%. Este un scor care nouă ne dă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun, ne arată că din momentul în care am venit în fața slătinenilor cu un candidat la Primăria Slatina, în persoana colegului nostru MARIO DE MEZZO oamenii au prins și mai multă încredere și numărul de voturi a crescut considerabil de la europarlamentare la alegerile prezidențiale. Rezultatul obținut la Olt cele aproape 30 de procente nu este un rezultat care să ne mulțumească pentru că știm că putem mai mult, dar dacă privim toate statisticile acest rezultat de la alegerile prezidențiale arată clar un trend ascendent al filialei Olt a PNL lucru care nouă ne dă încredere. Este singurul lucru îmbucurător, această creșteresemnificativă aș putea spune eu de la alegerile europarlamentare la alegerile prezidențiale. Schimbarea culorii roșii a județului Olt este n proces de durată. Cine își imaginează că acest lucru se poate face peste noapte este cel puțin rău intenționat și nu vede într-adevăr munca pe care o facem noi”, a precizat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Totodată, Voiculescu a făcut și o analiză comparativă a rezultatelor obținute de PNL Olt la alegerile europarlamentare și scorul obțint în turul I al alegrilor prezidențiale. Liderul PNL Olt a ținut, în acest fel, să răspundă atacurilor lansate de colegul său de partid deputatul Gigel Știrbu. Am făcut o serie de grafice raportându-ne la trecut și la rezultatul din 10 noiembrie și o să încep cu rezultatul din 2014. La acest tip de alegeri, numeric PNL a obținut un număr de 40.000 de voturi, în timp ce PSD la o prezență de 58% a obținut 129.000 de voturi. Aceste cifre au dat un procent de 18,9% PNL, 60 la sută PSD și 21 la sută alții. Asta vorbim la 2014 cu o prezență de 58 la sută. Dacă este să analizăm anul 2019 din punct de vedere al numărului de voturi PNL a obținut 54.200 de voturi, PSD 78.000 de voturi, iar ceilalți 49.000 de voturi la o prezență de 51% mai mică cu șapte procente decât în 2014. La această prezență mai mică PNL a obținut un scor de de 29,72%, PSD 42% și ceilalți 27,28%. Comparând aceste date pe care vi le-am prezentat mai devreme  rezultă următoarele diferențe între alegerile din 2014 și alegerile din 2019. PNL a înregistrat o creștere de 13.000 de voturi, în timp ce PSD pierde 51.000 de voturi. Procentual acest lucru înseamnă o creștere de 32 la sută pentru PNL și un minus de 40 la sută pentru PSD. Așa cum le-am spus oltenilor lucrurile în județul Olt se schimbă. La nivelul județului Olt PNL a obținut o creștere de 10,8 la sută adică cu 3,26 la sută peste nivelul național. Aceasta este analiza corectă a votului din 10 noiembrie. Rezultatul arată că prin munca mea și a tuturor colegilor din filiala Olt partidul este pe un trend ascendent, a adăugat Voiculescu.

De altfel, în finalul primei intervenții, președintele PNL Olt Liviu Voiculescu s-a arătat extrem de indignat de afirmațiile deputatului Gigel Știrbu și a încheiat prin a spune: „La tot ceea ce s-a întâmplat săptămâna aceasta concluzia mea este următoarea: să încerci să dinamitezi o filială și munca la firul ierbii a unor colegi liberali de frica pierderii poziției pe o listă la alegerile parlamentare mie unul sincer și cu emoție vă spun îmi denotă un cinism pe care rar mi-a fost dat să văd la un om, nu om politic, la un om și am cunoscut suficienți oameni în jurul meu”, a concluzionat liderul PNL Olt.