Președintele PNL Olt: „Trecerea cheltuielilor cu asistența socială către bugetele locale practic jefuiește tot ce înseamnă primării în România”

0
348

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a susţinut vineri, 8 martie, o conferință de presă, alături de prim-vicepreședintii organizației județene Marian Vasile si Daniel Tudor.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte, temele principale fiind remiterea Legii bugetului de stat spre dezbatere in Parlament si drumul expres Craiova – Pitesti. Liderul organizației județene, Liviu Voiculescu, a declarat că PNL susține demersul președintelui Iohannis de a retrimite Legea bugetului de Stat pentru a fi reanalizată.

După decizia Curții Constituționale președintele Iohannis a luat decizia de a retrimite Legea Bugetului de Stat pentru a fi reanalizată. PNL susține acest demers și totodată solicităm coaliției PSD-ALDE să regândească pe baze reale, pe studii economice aplicate această lege a bugetului de stat pentru că, din păcate, ea se bazează pe o creștere economică mult prea mare 5,5 la sută. Așa s-a întâmplat și anul trecut când coaliția PSD-ALDE a mizat pe o creștere de 6,1 la sută și exercițiul financiar s-a încheiat pe o creștere de 4,1 la sută. Mai mult Comisia Europeană preconizează pentru acest an o creștere de 3,8 la sută. De asemenea în legea bugetului pe 2019 nu sunt lucruri clare care se doresc a fi realizate în 2019 și aș menționa aici lipsa prevederilor bugetare pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova, Cluj și Iași. De asemenea, nu sunt prevăzute sume pentru finanțarea investițiilor la autostrada Sibiu- Pitești, Târgu Mureș- Iași- Unghieni și un lucru care ne interesează pe noi aici local Drumul Expres Craiova Pitești. De asemenea, trecerea cheltuielilor cu asistența socială către bugetele locale practic jefuiește tot ce înseamnă primării în România de peste 7 miliarde de lei ceea ce va duce la imposibilitatea continuării sau efectuării de noi investiții în localitățile din România. Sperăm că cei de la PSD-ALDE se vor așeza la discuții și vor construi un buget al dezvoltării pentru că așa cum este el alcătuit astăzi, în nici un caz nu va duce la creștere economică, ci dimpotrivă ne putem îndrepta din păcate către recesiune”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Liderul PNL Olt a vorbit de asemenea despre anularea licitațiilor pentru tronsoanele III și IV ale Drumului Expres Craiova-Pitești.

Nu îmi vine în minte decât programul de guvernare din 2016 cu care PSD a venit în fața românilor și după doi ani s-a dovedit că practic i-a mințit. Practic asta se încearcă și prin acest drum expres, o amăgire a noastră , a oltenilor, că se va realiza. Nu există finanțare de la bugetul de stat pentru acest drum pentru execuție doar o mică parte pentru proiectare. De asemenea către Uniunea Europeană nu a fost trimisă nicio solicitare din partea Guvernului României pentru fonduri europene necesare acestei investiții și acest lucru vi l-a spus și domnul europarlamentar  Marian Jean Marinescu care este președintele Comisiei de Transport din Parlamentul European. Mai mult decât atât vedem că din cauza incompetenței celor de la CNAIR licitațiile pentru tronsoanele III și IV au fost anulate. Contestații s-au depus încă de la început dar ei s-au încăpățânat și au mers mai departe cu procedurile și instanța a stabilit că trebuie reluat tot, lucru care va duce la o întârziere de cel puțin 17 luni și vom ajunge după alegerile din 2020 fapt ce probabil asta și doresc cei de la PSD-ALDE , a conchis președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.