Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni

0
312

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni.  Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă.

 Președintele Klaus Iohannis a fost așteptat, în Craiova, un fief traditional al PSD, de câteva sute de olteni care i-au cerut autografe, au dat mâna  și s-au  fotografiat cu el.  La intrarea în sala reuniunii, șeful statului a fost aplaudat cu căldură de cei 1.500 de membri PNL, parlamentari şi aleşi locali care au participat, sâmbătă, la Craiova, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud-Vest şi Oltenia. Drumul spre tribuna sălii a fost un nou prilej pentru o baie de mulțime, liberalii dorind să dea mâna, să facă fotografii și să le ureze succes președintelui României și liderului PNL. Delegatia PNL Olt a participat cu 300 de delegati!

 Iohannis: ”Am fost tot timpul pe fază”

În discursul ținut în fața liberalilor, preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, care  nu a realizat autostrăzi, nu a construit spitale regionale, nu a modernizat școlile, nu a asigurat paza instituțiilor de învățământ și nici manualele pentru elevi.

”Pe scurt, PSD pentru România a fost și este o catastrofă!”. ”Dar unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază. Mi-am folosit instrumentele constituționale și am oprit foarte multe din prostiile, din nesimțirile pe care le-au planificat pesediștii pentru România”,  a explicat Klaus Iohannis.

El a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii cinci ani, dar că împreună cu liberalii şi cu celelalte forţe proeuropene vor câştiga alegerile şi vor forma un guvern care lucrează pentru români. Șeful statului a susținut că este nevoie de un Guvern construit în jurul PNL. ” După care ne apucăm de treabă și reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală”, este planul președintelui Klaus Iohannis.

 Angajamentele  lui Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD că a promovat din Oltenia ”o lungă listă de otrepe”, printre cei pomeniți de Orban aflându-se Eugen Nicolicea, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Adrian Duicu, Mihai Fifor, Darius Vâlcov.

Liderul PNL a garantat că un guvern liberal va finaliza drumul expres Craiova-Pitești și tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj. De altfel, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitești au fost aprobați de Guvernul PNL în 2008, dar prioectul nu este gata nici astăzi. Liderul PNL s-a angajat și în privința realizării proiectului care ar permite navigarea pe Dunăre, pentru care, în 2008, ca ministru al Transporutilor a alocat 400 de milioane de euro.” Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje de care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei”, a afirmat Ludovic Orban.

Mesajele liderilor din Oltenia

Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL pentru regiunea Oltenia,  a afirmat că, în timpul guvernării PSD, democrația din România a trecut ”printr-un pericol uriaș” dar Klaus Iohannis a fost cel care a blocat planurile PSD, fiind ”un gardian al democrației”. ”Victoria lui Klaus Iohannis înseamnă victoria unei Românii normale”, a concluzionat Gigel Știrbu.

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a propus un exercițiu de imaginație– cum ar fi arătat România dacă Klaus Iohannis nu ar fi câștigat alegerile din 2014: Liviu Dragnea ar fi ajuns premier, scăpat de pușcărie de o justiție aservită PSD, Lia Olguța Vasilescu de la Dolj ar fi ajuns Ministerul Transporturilor cheltuind banii pe autostrăzi imaginare, iar ședințele de Guvern ar fi avut loc pe Insula Belina.