PNL Olt s-a opus contractării unui împrumut de către Primăria Slatina

0
498

Consiliul Local Slatina s-a întrunit, joi, 23 iulie, în ședință extraordinară pentru aprobarea unui proiect de hotărâre ce prevede contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 100 milioane de lei. Liberalii s-au opus vehement, însă proiectul a fost aprobat cu votul consilierilor PSD și ALDE.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a precizat că Slatina dispune de un buget propriu considerabil, ce poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene.

„Partidul Național Liberal, filiala Olt, se opune amanetării municipiului Slatina prin contractarea de către municipalitate a unor noi împrumuturi suportate din bugetul local. În acest sens, consilierii locali PNL s-au exprimat ferm împotriva proiectului supus joi aparatului de vot, prin care Primăria Slatina, la inițiativa primarului Emil Moț, solicită un împrumut de 1.000 de miliarde de lei vechi pentru finanțarea unor investiții. Poziția PNL este justificată de iresponsabilitatea gestionării propriului buget al Slatinei de către actuala administrație și de incapacitatea acesteia de a accesa fonduri europene pentru investițiile anunțate. Considerăm că Slatina dispune de un buget propriu considerabil care, gestionat cu chibzuință, poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene cu finanțare nerambursabilă astfel încât slătinenii, prin taxele și impozitele care le sunt percepute, să nu poarte povara altor credite iresponsabile în următorii 15 ani”, a spus Liviu Voiculescu, candidatul PNL la Primăria Slatina.