Paul Stănescu (PSD), despre discuţiile din coaliţie

0
440

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat miercuri, înainte de şedinţa conducerii partidului, despre discuţiile din coaliţie, că sunt două partide care discută în acest moment despre o alianţă electorală la alegerile locale şi europarlamentare. El a mai spus că s-ar bucura dacă PSD şi Gabriela Firea ar fi candidat la primăria Capitalei dar sunt în nişte negocieri şi vor vedea ce se va întâmpla după aceste negocieri.

”Sunt două partide care discută în acest moment, despre o alianţă electorală la alegerile locale şi europarlamentare, nu vă pot spune ce îmi convine mie”, a spus Paul Stănescu, la Parlament, înainte de reunirea liderilor social-democraţi în şedinţă, despre discuţiile din interiorul coaliţiei.

Secretarul general al PSD a fost întrebat şi dacă Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei.

”Tot timpul a avut susţinerea dar sunt negocieri, la finalul acestei zile.. (..) Ne-am bucura dacă PSD şi Gabriela Firea ar fi candidat la primăria Capitalei dar suntem în nişte negocieri şi vedem ce se va întâmpla după negocieri. Suntem două partide mari”, a comentat Stănescu.

Liderii coaliţiei au discutat, miercuri, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, în acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un independent. De asemenea, este luat în calcul ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie, potrivit unor surse politice.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, relevă sondajul pe baza căruia PSD şi PNL au discutat comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune, sondaj realizat de Avangarde, la comanda celor două partide. Acelaşi sondaj mai arată că PSD ar obţine 31% din voturi la alegerile pentru Parlamentul European, iar PNL 20%. urmat de AUR cu 18% şi de Alianţa Dreapta Unită, cu 15%.

Pe 3 noiembrie 2023, liberalii s-au reunit în şedinţa conducerii, care a avut loc la Sinaia. Liberalii au decis, în Biroul Politic Naţional, că vor merge pe calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024.

Sursă: www.news.ro