CINCI CANDIDAŢI RÂVNESC LA PRIMĂRIA DEVESELU. CINE SUNT ACEȘTIA

0
1208

Cinci partide din Olt şi-au desemnat candidaţi pentru alegerile locale parţiale ce vor avea loc pentru funcţia de primar, în comuna Deveselu.

Potrivit surselor Gazeta Oltului, candidaţii care vor intra în cursă sunt Nicolae Dobre-PSD, actualul viceprimar, Iulian Marius Aliman-PNL, fiul fostului primar de la Deveselu, Ana Iosif-PMP, Paula Biță-AUR și Luminița Cepan-USR.

Alegerile din comuna Deveselu vor avea loc în data de 27 iunie. Comuna a rămas fără primar după ce în toamna anului trecut cu doar câteva zile înainte de alegerile din 27 septembrie Ion Aliman, candidatul Partidului Social Democrat, a murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Cu toate acestea cetăţenii din comună l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman. În aceste condiții, Consiliul Local Deveselu a desemnat un viceprimar, în persoana lui Nicolae Dobre, care în acest moment îndeplineşte şi atribuţiile de edil șef.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021. Alegeri locale pentru desemnarea primarului au loc în 30 de localități din 23 de județe.