Parlamentarii PSD de Olt nu au votat Guvernul Cioloș

0
76

După audierile din comisiile de specialitate, premierul desemnat Dacian Cioloș și miniștrii propuși în guvern au venit în Parlament pentru votul de învestitură. Conform numărătorii oficiale, Guvernul Cioloș a primit doar 88 de voturi ”pentru” și 184 ”Împotrivă”.

Parlamentarii de Olt au anunțat că nu au votat acest guvern.

Senatorul PSD Siminica Mirea: ”Această mișcare, total greșită în actualul context pandemic, nu face altceva decât să pună în evidență sfidarea și iresponsabilitatea celor aflați la Putere, în timp ce sute de oameni mor zilnic de COVID.

Haosul creat trebuie să înceteze! România are nevoie urgentă de un guvern competent, format din specialiști, așa cum am propus noi, social democrații, și care să gestioneze situațiile de criză din prezent, pregătind ulterior alegerile anticipate. Aceasta este, în mod real, singura soluție eficientă pentru a redresa țara!
Actuala guvernare oferă României tot ce e mai toxic și o aruncă într-o situație greu de ieșit. Pe lângă dezastrul sanitar și economic, cei aflați la conducere afundă țara într-o criză politică uriașă.
Totul trebuie să înceteze rapid, iar iresponsabilitatea să fie pedepsită pe măsură!”

Deputatul PSD Marius Iancu: ”Parada candidaților USR pentru funcțiile de miniștri, la audierile din comisiile parlamentare, este o mascarada iresponsabilă marca Iohannis.

Ei, USR-istii cu maximum câțiva ani în câmpul muncii nu știu nimic! Nici măcar ce sau ce ar trebui să fie ei. Cioloș însuși a uitat că a fost desemnat prim-ministru. Nu avem ce să audiem în comisii, nu avem cui sa punem întrebări! Nominalizările făcute de Cioloș pentru ministere sunt o nouă bătaie de joc față de români! Dacă ar avea o minimă decență Ioana Mihăilă ar fi trebuit să își și depună mandatul înainte de votul din comisii sau din plenul Parlamentului. A eșuat catastrofal în pregătirea valului 4, fapt recunoscut public, și a ignorat toate avertizările! Năsui vrea din nou la Economie, deși nu a făcut nimic. România a acordat cel mai mic sprijin economic, iar măsurile cu bani europeni au fost sabotate.
Mai are de vândut câteva companii de stat profitabile. Cu sau fără ranga, lui Drula îi plac Transporturile. Deși nu a demarat niciun proiect major de infrastructura rutiera și s-a lăudat cât de mult a putut cu cele începute de PSD, Drulaul, cum ii spun adepții, se consideră cel mai bun ministru. Îi ia, în sfârșit, locul lui Cîțu și este noul Superman mioritic! Alte propuneri 0 sunt Dan Barna la Externe, Dragoș Pâslaru la Finanțe și somnorosul Gotiu la Mediu. Din păcate, în timp ce Iohannis, Cioloș și USR-istii fac și desfac guverne, 500-600 de oameni mor zilnic, în România! E nevoie urgentă de un guvern competent, de specialiști – așa cum a propus PSD – care să gestioneze crizele actuale și că pregătească alegerile anticipate care devin o soluție chiar și pentru PNL, se pare!”
Deputatul PSD Florin Barbu: ”Din respect pentru cetățenii care mi-au acordat votul lor de încredere și m-au trimis să îi reprezint în Parlamentul României, nu am putut vota al doilea Guvern Cioloș. Incompetența, cinismul, tupeul și mistocareala lor au adus România în pragul celui mai mare dezastru din istorie. Am ajuns să numărăm sute de morți, zilnic, în spitalele care nu mai fac față numărului mare de pacienți, iar Iohannis, Cîțu și Cioloș se țin de jocuri politice și își plătesc polițe. Avem o singură soluție și fac apel la responsabilitate politică – România are nevoie de un Guvern de experți care să ia cele mai bune măsuri ca să nu ne mai numărăm și plânge morții, să îi convingă pe români să se vaccineze, să scăpăm din pandemie și să reîncepem să trăim!
AVEM DATORIA FAȚĂ DE POPOR SĂ OPRIM ACEST HAOS”.

Deputatul Emil Albotă: ”Am spus STOP unui guvern a cărui eficiență n-a trecut niciodată de cifra 0. Unui guvern care a gestionat SĂNĂTATEA aproape doi ani de zile și ale cărui rezultate înregistrate astăzi cutremură mapamondul, România devenind subiect de cercetare pentru cea mai proastă gestionare a crizei sanitare.

Nu voi spune astăzi cifrele dezastrului provocate de pandemie, din respect pentru suferința românilor, care la fiecare patru minute pierd pe cineva drag, pentru că politicienii puterii s-au îngrijit prea mult de sinecurile politice și prea puțin de românii bolnavi.
Voi spune însă STOP incompetenței, aroganței și unui joc politic de proastă factură.”.