Parlamentarii de OLT au votat noul Guvern

0
156

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit în Parlament cu susținerea PSD, PNL, UDMR și al grupului Minorităților Naționale. 318 parlamentari au votat „pentru”, iar 126 „împotrivă”. Marea majoritate a voturilor care au fost împotriva învestirii au venit din partea USR, care numără 80 de parlamentari. Printre cei ce i-au acordat votul de încredere se numără și parlamentarii olteni:

Deputatul PSD Marius Iancu: ”Ne vom întoarce cât mai repede la normalitate și vom fi, ca întotdeauna, alături de români! Votul meu de astăzi a fost pentru un Guvern responsabil, din care fac parte oameni cu experiență politică și administrativă care vor lucra numai pentru România! Colegul nostru, deputatul Adrian Chesnoiu este noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Felicitări și mult succes, Adi! Mult succes tuturor miniștrilor!”.

Deputatul PSD Emil Albotă: ”Am acordat astăzi un vot pentru normalitate și stabilitate, într-o perioadă de criză absolută, din care nu putem ieși decât având, la guvernare, o structură politică omogenă, care poate impune măsuri imediate. PSD asigură majoritatea parlamentară, pentru luarea unor măsuri sociale imediate, atât în privința veniturilor românilor, cât și în domeniul economic și sanitar. Am votat astăzi o structură guvernamentală necesară, capabilă să iasă din logica ”statului eșuat”. De asemenea, am votat pentru șansa ca Agricultura să devină un domeniu strategic menit să ajute la redresarea economică a României. Iar această șansă este dată de un profesionist, Adrian Chesnoiu, colegul nostru, deputat de Olt, cu o carieră de succes în domeniul agricol și în atragerea fondurilor europene destinate acestui sector. Un ministru capabil să producă schimbarea, recunoscut în toate mediile de profil, dar mai ales de către fermierii români, care așteaptă negreșit măsuri pentru dezvoltarea comunităților rurale și pentru încurajarea comercializării produselor românești.”.