Omul și politicianul Emil Albotă

1
190

Emil Florin Albotă s-a născut la data de , în Slatina, iar în prezent este deputat ales în 2020 din partea PSD. Politicianul a absolvit, în 1994, Liceu Teoretic „Ion Minulescu”, secția informatică. În 2000, a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, cu specializarea „Metode avansate în calculul construcțiilor”.

În anul 2004, Albotă începe studiile de Doctorat în „Științe inginerești”, cu specializarea „Siguranța Construcțiilor și Inginerie Seismică”, iar doi ani mai târziu își va susține teza de Doctorat, cu titlul „Contribuții teoretice și aplicative privind fundamentarea conceptelor și criteriilor de elaborare a normelor de protecție seismică”.

Pe partea de politică, la alegerile din 2012, Albotă a candidat la funcția de primar al Municipiului Slatina, obținând postul de consilier local. În CV-ul social-democratului mai este trecut și faptul că a fost secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. În 2020 a fost ales Vicepresedinte PSD în organizatia judeteana Olt, iar din 2016 este Membru BPJ al PSD în aceeași organizatie.

La capitolul activitate parlamentară, Emil Albotă se prezintă astfel; până în prezent, a avut 3 luări de cuvânt în tot atâtea ședințe, 4 declaratii politice depuse în scris, 54 propuneri legislative inițiate din care 15 au fost promulgate legi, 4 întrebari si interpelari și 5 moțiuni. Face parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură, dar și din următoarele grupuri: Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia și Grupul Parlamentar de prietenie cu Irlanda.

1 COMENTARIU

 1. Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
  …(2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.
  Avand in vedere ca exista o lege in acest sens, nu inteleg de ce se lauda PSD cu majorarea de la 01.01.2024;
  O definiție simplă și concretă este aceasta: inflația este o creștere generalizată și persistentă a nivelului prețurilor bunurilor și serviciilor într-o economie, pe o perioadă de timp.
  ▪ Rata anuală a inflaţiei în luna decembrie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021 este 16,4%.
  ▪ Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2022 – decembrie 2022) faţă de
  precedentele 12 luni (ianuarie 2021 – decembrie 2021) este 13,8%.
  Tot la fel nu inteleg de ce rata inflatiei este considerata numai 13,8 % cand ea, real, a fost de peste 16% anul trecut!
  Gargara si ipocrizie, marca PSD (Olt).
  Poate citeste si dl deputat (sper la ultimul mandat!) ceea ce ii preocupa cu adevarat pe romani…si alaturi de domnia sa si ,,hoinarii,, parlamentari de Olt care vor veni curand sa cerseasca voturile cetatenilor mintiti si umiliti de ,,ciuma rosie,,!
  Cat despre activitatea parlamentara si ,,pregatirea de specialitate ,, a dlui Albota..no comment !
  Un om care nu a muncit efectiv in profesie dar care a mimat doua mandate ca este parlamentar in slujba Oltului, nu se poate caracteriza! Si nici vota! Am zis!

Comments are closed.