Oltul va avea doi miniștri…!? Unul de la PSD, altul de la PNL

0
1569

Este oficializată „căsătoria” dintre cele două mari partide politice din România, PSD și PNL, privind guvernarea în următorii ani. Poate îi surprinde pe mulți și pare o legătură nefirească între cele două forțe politice din țară, dar credem că este singura soluție viabilă pentru rezolvarea crizei pandemice, dar și pentru cea socială, mai ales că sărăcia bate la ușile românilor, prin creșterea prețurilor energiei electrice, a gazului metan și a altor servicii publice. Dacă la toate acestea se mai adaugă și iarna ce vine, anunțată ca una dintre cele mai grele din ultimii ani, este o mare povară pe umerii celor care vor guverna România, în următorii ani.

Din informațiile pe care le avem și în urma analizei politice pe care am efectuat-o, se pare că Oltul va da doi miniștri, unul de la PSD, altul de la PNL.

Numele de la PSD care se vehiculează la această dată este unul greu, un om politic tânăr, de viitor, care, în mod sigur, nu va face județul Olt de râs.

Este vorba despre portofoliul de la Ministerul Agriculturii (foto), pentru care presa centrală a anunțat numele senatorului de Olt, Paul Stănescu, secretarul general al PSD. Potrivit unor informații, acesta nu și-ar mai dori o asemenea povară și va sprijini un tânăr din PSD Olt. Este vorba despre deputatul de Olt Adrian Chesnoiu (39 de ani), care are meritul de a fi prezent, în ultimul timp, nu numai ca un principal exponent al politicii PSD în România, ci și ca un om inteligent, sobru, care își calculează foarte fin pașii pe care vrea să-i facă în politica românească.

Deputatul Chesnoiu a condus foarte bine AFIR-ul, în perioada februarie 2017-mai 2020, și are o experiență bună în domeniul agriculturii românești, fiind președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

Totodată, pe surse, deputatul de Olt Gigel Știrbu este propus pentru funcția de ministru al Culturii, din partea PNL. Deputatul de Olt a mai ocupat această funcție între 2013-2014, o perioadă fructuoasă pentru județul Olt și Oltenia. În această perioadă, datorită ministrului Gigel Știrbu s-au alocat fonduri pentru soluționarea mai multor probleme ce erau uitate în parte de sud a țării, pe linie culturală.

Mai multe detalii despre social-democratul Adrian Chesnoiu și liberalul Gigel Știrbu, în situația în care vor fi numiți pe aceste funcții de înalți demnitari, vom prezenta într-un număr viitor al ziarului.

Pe lista oltenilor ce ar putea ocupa o funcție în noua guvernare, precum secretar de stat sau alte funcții importante în ministere, pot fi incluși deputații: Emil Albotă, fost secretar de stat în Ministerul Educației, Florin Barbu, fostul șef la ANIF, Cătălin Grecu, fostul director al Loctrans și Marius Iancu.