Mirea condamnă votul PNL, AUR și USR, care au respins într-o comisie parlamentară amendamentele privind menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea

0
180
Senatorul de Olt, Siminica Mirea, condamnă ferm votul senatorilor AUR, USR și PNL din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic.
Potrivit senatorului Mirea amendamentele PSD prevedeau scoaterea CET Paroșeni din lista capacităților ce urmează să fie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, precum și prelungirea perioadei de activitate a celor două exploatații miniere:
Amendamentele PSD presupuneau scoaterea CET Paroșeni din lista capacităților ce urmează să fie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, precum și prelungirea perioadei de activitate a celor două exploatații miniere. Dacă votul senatorilor din organizațiile politice se mențin in forma finală, România va trebui ca în anii următori să își diminueze capacitatea de producție a energiei electrice cu încă 150 de MWh, ceea ar vulnerabiliza și mai mult sistemul energetic național.
 Fac un apel către toți senatorii altor formațiuni politice care vor sa apere cetățenii și economia în plină criza energetică, să voteze cele doua amendamente. 
Noi vom insista în dezbaterea din Plenul Senatului pentru adoptarea amendamentelor propuse!” a precizat senatorul oltean.