Marius Oprescu: „Cred într-o revigorare rapidă a PSD și acest lucru ni-l vor demonstra rezultatele”

0
464

Preşedintele executiv al PSD, Marius Oprescu, a declarat, joi, că era nevoie de o resetare a partidului, și că este foarte bine că acest lucru s-a făcut imediat, prin numirea unei conduceri interimare a formaţiunii politice, după ce candidatul PSD a pierdut alegerile prezidențiale. Liderul social democrat crede că, deși perioada până la alegerile locale este foarte scurtă, PSD-ul va avea forța necesară să-și revină, iar rezultatele vor demonstra acest lucru.

Așa cum am spus încă din noaptea alegerilor, PSD avea nevoie de o resetare și este foarte bine că acest lucru a început foarte repede. Conducerea este, în acest moment, una colectivă aleasă interimar până la un nou Congres care am înțeles că va avea loc în februarie. Este foarte bine că s-a început această reformă în PSD. Aveam nevoie de ea. Este timpul foarte scurt până la alegerile locale și cred într-o revigorare rapidă a PSD și acest lucru ni-l vor demonstra rezultatele. Eu sunt optimist”, a declarat acesta.

Oprescu a mai precizat că ușa partidului este deschisă pentru toată lumea care dorește să ajute la reconstrucția stângii din România.

„În ceea ce priveşte organizaţia Olt, această uşă deschisă, care în anumite momente n-a existat la centru, aici a fost tot timpul. Nu există cetăţean din Slatina sau om politic care a dorit să vină alături de noi şi să nu-l fi primit. Mai departe, evoluţia acestuia în cadrul organizaţiei depinde doar de el, de cât de mult vrea să se implice şi să muncească şi ce valoare are ca om”, a spus președintele executiv al PSD Olt

Politicianul a mai afirmat că managementul PSD, din ultimul an și jumătate, a fost unul greșit, iar liderii de la Olt au semnalat acest lucru de fiecare dată.

Au fost niște conduceri ale partidului cu care noi nu am fost de acord. Nu ca și conduceri, ci a modului de gestionare și management al partidului. Am spus aceste lucruri din momentul respectiv. Nu este vorba despre o epocă care s-a încheiat. Cred că este momentul să înțelegem din rezultatul alegerilor europarlamentare și prezidențiale că deciziile  din ultimul an și jumătate, au fost greșite și atunci dacă nu înveți nimic din greșelile pe care le-ai făcut atunci înseamnă că ai o problemă”, a adăugat Marius Oprescu.

Liderul social democrat a mai subliniat că PSD poate redeveni partidul puternic de stânga.

Cred că România are nevoie de un partid de stânga, un partid puternic și serios, iar PSD poate deveni acel partid pentru că a mai fost. Dar, din păcate, prin conduceri succesive greșite, acest lucru a fost dus la un moment dat în derizoriu. Sunt foarte multe organizații care erau considerate fiefuri PSD și care au fost pierdute la scor. Cred că trebuie făcută o analiză astfel încât să știm unde s-a greșit și ce trebuie făcut astfel încât aceste organizații să nu se mai afle în această situație”, a concluzionat Oprescu.

.