Ludovic Orban, convins că Iohannis și Dăncilă au discutat despre OUG privind amnistia și grațierea

0
196

Liderul PNL Ludovic Orban s-a declarat convins, miercuri, că la întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă s-a discutat despre o posibilă OUG privind amnistia şi graţierea.

„Am convingerea că s-a discutat, nu am nicio îndoială în privinţa asta, că domnul preşedinte i-a atras atenţia doamnei prim-ministru, chiar dacă nu cunosc conţinutul acestor discuţii. Dar sunt convins că preşedintele – care întotdeauna a manifestat o preocupare şi o atitudine extrem de fermă în privinţa măcelăririi Legilor Justiţiei şi în privinţa emiterii unor acte normative care să afecteze regimul drepturilor şi libertăţilor – a avut întotdeauna o atitudine fermă”, a spus Orban, la sediul PNL.

El nu crede că joi Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere.

„Sper să nu îndrăznească totuşi să comită o asemenea ticăloşie care ar arunca România în aer. Oricât de deplasat, oricât de disperat ar fi Dragnea, aici e vorba de mulţi actori instituţionali care ei vor răspunde în cazul în care se va lua o astfel de decizie şi care îşi vor asuma o răspundere imensă în plan personal. Şi nu mi se pare că mulţi dintre ei sunt dispuşi să facă lucrul respectiv”, a explicat Orban.

El nu a dorit să comenteze faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a ieşit cu o poziţie după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă.

Orban a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine, şedinţele conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului, care sunt programate joi, ar avea legătură cu forma în care a fost adoptată Legea privind taxarea off-shore.

Sursa: agerpres.ro.