Liviu Voiculescu, vești bune pentru elevi

0
296

Senatorul Liviu Voiculescu a anunțat pe pagina sa de socializare noile măsuri pe care le-a luat Ministerul Educației. Astfel, a fost prelungit cu două săptămâni termenul de depunere a cererilor de bursă, respectiv până pe data de 14 februarie. Totodată, Voiculescu a subliniat că elevii din mediul rural, şcolarizaţi în altă localitate, primesc burse sociale indiferent de venituri.

Noile măsuri luate de Ministerul Educației sunt:

– Elevii care au beneficiat de burse sociale în semestrul I le vor primi în continuare într-un cuantum dublat, respectiv de la 100 de lei/lună la 200 de lei/lună. Acestora li se adaugă și elevii care au depus solicitări prin care au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei) față de valoarea valabila pentru anul 2021 (1.386 lei).
– A fost simplificată lista documentelor doveditoare pentru obținerea burselor sociale; documentele își păstrează valabilitatea pentru întreaga durată a anului școlar, în situația în care au fost depuse în primul semestru.
– Beneficiază de bursă socială elevii orfani, elevii aflați în întreținerea unui singur părinte și elevii abandonați de părinți. Pentru acești elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.
– Elevii din mediul rural, şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, de asemenea, de bursă socială. În același timp, pentru aceștia, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.