Liviu Voiculescu, despre Ordonanța de urgență privind decarbonizarea sectorului energetic

1
157
Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că Guvernul a adoptat la propunerea ministerului Energiei, Ordonanța de Urgență privind decarbonizarea sectorului energetic, un jalon din PNRR. Prin proiectul de act normativ se stabilește cadrul legal general pentru eliminarea etapizată din mixul energetic a producției de energie electrică pe bază de lignit și huilă, termenele pentru închiderea și conservarea grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă, și măsuri inclusiv pentru asigurarea rezervei tehnice necesare funcționării sigure și stabile a Sistemului Electroenergetic Național.
Ordonanța de urgență privind decarbonizarea sectorului energetic, jalon în PNRR, a fost adoptată de Guvern, la propunerea Ministerului Energiei. 
Prin aceasta, cărbunele din mixul energetic va fi eliminat, etapizat, până în 2032. 
Ordonanța stabilește și o serie de măsuri de protecție socială și măsuri pentru reconversie profesională și recalificare pentru persoanele afectate de programul de decarbonizare. 
Pentru acoperirea deficitului, se fac investiții pentru a asigura noi capacități de producere hidroelectrice și capacități energetice nucleare.” a declarat Voiculescu.

1 COMENTARIU

  1. Dle senator PNL de Olt Voiculescu Liviu zis ,,MAMBA,, ai avut vreodata curiozitatea sa te intrebi CINE TE-A VOTAT SI CINE TE-A FACUT OM in perioada celor 4 (patru) ani de mandat parlamentar? Ca de meritat NU MERITI ACEASTA ONORANTA SI TEMPORARA DEMNITATE.
    Deci, in loc sa te preocupe soarta acestor cetateni ai judetului Olt CARE AU GRESIT votand PNL si candidatii lui la parlamentare, te preocupa ceva…din alta lume!!!!
    Ai de toate, asta se stie…sali de jocuri de noroc, bani, putere (limitata) , dosar penal….
    Dar NU AI CEEA CE AR TREBUI SA AIBA UN BUN ROMAN: BUN SIMT!!!!
    RUSINE, dle senator de Olt cu dosar penal…..RUSINE sa-ti fie!

Comentariile sunt închise.