Liderul PSD Olt, Marius Oprescu: „Guvernul Cîțu cade”

0
140

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, 30 septembrie, că acest Guvern Cîțu va cădea. Liderul social-democrat spune că PSD va merge până la capăt cu acest demers și așteaptă și alți parlamentari să voteze moțiunea ce va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„Marți, Guvernul Cîțu va cădea, nu au cum să se înțeleagă în momentul de față, iar noi nu dăm înapoi. Nu am avut niciun joc și nicio înțelegere cu PNL-ul. A fost o decizie strategică să nu ne implică în acest război. CCR a spus că este un conflict între Parlament și Guvern și atunci adoptarea unei astfel de Moțiuni, până la venirea răspunsului, însemna ca ea să nu fie validă. Am așteptat și am depus moțiunea noastră. Sperăm ca politicienii care s-au bătut atât de mult în piep că își doresc ca Moțiunea să ajungă în Paralment, marți să fie alături de parlamentarii PSD și să dăm jos Guvernul Cîțu. Exclus să sprijinim din urmbă guvernul minoritar al PNL, cu sau fără Cîțu, nu există această variantă pentru noi. În condițiile în care va ține de Cîțu premier, bineînțeles că se intrăm într-o criză, nu va reuși nimeni să facă majoritate și atunci soluția va fi alegerile anticipate. Eu cred că se vor găsi soluții, cred că se va renunța la Cîțu premier, iar PNL-ul și USR-ul se vor așeza la masa negocierilor pentru ciolan”, a spus Oprescu.

Liderul PSD Olt a mai precizat că această criză politică, suprapusă peste criza sanitară, este strict responsabilitatea Guvernului Cîțu.

„Responsabilitatea este a lor. Noi am câștigat alegerile, am avut procentul cel mai mare. În cutuma europeană, partidul care câștigă alegerile desemnează premierul, ea a fost încălcată, ca multe alte încălcări ale Constituției de a lungul timpului. Au creat o majoritate din pierzători, ei sunt responsabili de această criză. Să nu uităm că la începutul acestei pandemii, deși ei nu au fost prezenți pentru că erau toți acasă în carantină, noi am votat Gruvernul Orban, la două săptămâni după ce dădusem cu el jos, tocmai pentru că urma o criză sanitară și am zis să nu aruncăm țara în haos. De data aceasta cred că nu suntem responsabili de această criză. Responsabilitatea este la ei, s-au certat de la nimic, de la bani, de la ciolan și nu cred că putem fi acuzați. Suntem partid de Opoziție ne facem treaba, sunt instrumente democratice ca să depunem Moțiuni să dăm Guvernul jos”, a adăugat Marius Oprescu.