Gigel Știrbu le cere companiilor profitabile din județ să sprijine financiar Spitalul Slatina

0
256

Printr-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PNL Gigel Știrbu le cere companiilor din județ să sprijine financiar Spitalul Județean de Urgență Slatina, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Având în vedere creşterea rapidă la nivel naţional a cazurilor confirmate de infecţie cu virusul COVID-19, este neapărată nevoie de sprijin financiar pentru dotarea într-un timp cât mai scurt a Spitalului Județean de Urgență Slatina și a celorlalte spitale din județ cu tehnică medicală, cu kituri de testare pentru COVID-19 și aparatură de laborator pentru ca procesarea probelor prelevate de la oameni să se realizeze într-un timp cât mai scurt, cu măști, mănuși și combinezoane pentru personalul medical care face tot ceea ce este omenește posibil pentru salvarea vieților semenilor noștri. Județul Olt găzduiește multe întreprinderi profitabile, care, în timp, au ajuns să se identifice cu județul nostru, din diferite domenii de activitate, care au creat numeroase locuri de muncă pe raza județului. Sunt companii care au cifre mari de afaceri din industria metalurgiei aluminiului, fabricării anvelopelor, dar nu numai acestea pot da dovadă de implicare socială prin intermediul contribuțiilor financiare direcționate în aceste vremuri grele către spitalele din județul Olt”, a scris Gigel Știrbu pe pagina sa de socializare.

Politicianul vorbește de solidaritate umană și de o comunitate unită.

„Fac acest apel de responsabilitate și de solidaritate umană și chem pe această cale toate companiile de pe raza județului Olt, să fie alături de medicii pe umerii cărora zilele acestea se pune o enormă presiune. Trebuie să fim uniți, să ne gândim că orice contribuție, indiferent de valoarea ei, este importantă acum și că cineva cu siguranță are nevoie de ea. Au fost momente când autoritățile locale și centrale, dar și aleșii județului Olt au sărit în ajutorul antreprenorilor care-și desfășoară activitatea în acest județ. Cred că este momentul să arătăm lumii întregi că suntem o comunitate unită”, a conchis deputatul.

Spitalul Slatina a primit de la Ministerul Sănătății 65 de măști și 500 de pliante pentru informarea pacienților despre COVID 19.