Gigel Știrbu, interzice complet publicitatea la țigările de tip Vape sau electronice

0
164

Deputatul PNL de Olt, Gigel Știrbu, a depus o inițiativă legislativă care prevede interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Am depus săptămâna aceasta o propunere legislativă care prevede interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Astfel, articolul nr.29 din Legea nr.504/2002 a audiovizualului a fost modificat şi completat, cu această ocazie introducându-se şi interdicţii privind promovarea comercială a țigărilor electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

De asemenea, Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, graţie modificărilor ulterioare, prevede interdicţii exprese pentru publicitatea la tutun, alcool şi alţi factori care pot dăuna societăţii. Cu toate acestea, cea mai mare parte a publicităţii stradale din România este marcată, în prezent, de publicitatea la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.Pentru acest motiv, propun interzicerea oricărei forme de publicitate pentru pentru țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Este absolut necesară prezenta inițiativă legislativă pentru că rezultatele anchetelor epidemiologice indică o situaţie alarmantă în ceea ce priveşte consumul de tutun în rândul copiilor şi adolescenţilor din România, şi impun adoptarea de urgenţă a unor măsuri care să accelereze scăderea numărului de tineri care încearcă şi ulterior continuă consumul produselor din tutun.”, arată Gigel Știrbu.