Gigel Ştirbu dezbate Legea Bugetului, la Slatina

0
232

Prezent la Slatina, Gigel Ştirbu, deputat şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, a ţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului, vineri, 22 februarie. Legea bugetului, care a fost adoptată săptămâna trecută, a reprezentat principalul subiect de discuţie. Gigel Ştirbu a ţinut să precizeze că amendamentul pentru mărirea alocaţiei, 300 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, şi 150 lei pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani, a fost adoptat datorită PNL: „PNL a depus acum mai bine de jumătate de an o iniţiativă legislativă prin care se dorea mărirea acestor alocaţii, cu aceste cuantumuri. Cu două săptămâni de zile înainte de a intra în dezbatere bugetul naţional, această iniţiativă legislativă a Partidului Naţional Liberal a fost respinsă de către Partidul Social Democrat, de fapt de către actuala formulă guvernamentală şi majoritatea parlamentară, a fost respinsă în senat. În urma respingerii şi a votului negativ la această iniţiativă legislativă, PNL a avut o campanie pe reţelele de socializare prin care a încercat să conştientizeze cetăţenii vizavi de voturile negative pe care parlamentarii PSD-ALDE le-au dat pe această lege” a declarat Ştirbu.

Un alt subiect pe care deputatul l-a comentat a făcut referire la Drumul Expres care leagă Piteştiul de Craiova: „151.000 lei au fost alocaţi din bugetul naţional pentru Drumul Expres Piteşti-Craiova, bani cu care nu se pot face nici măsurătorile cadastrale pentru această investiţie. […] În 2012, actualul preşedinte al PSD, pe vremea aceea Ministrul Dezvoltării a spus că până în 2016 principala cale de acces în Oltenia va fi un drum rapid sau o autostrada. Actualul preşedinte al PSD, tot aici la Slatina, a spus că până în 2020 vom avea nu una ci două căi de acces: Autostrada Sudului care va lega Bucureşti-Alexandria de Craiova şi Drumul Expres care va lega Piteştiul de Craiova. Dragii mei, după cum ştiţi şi dumneavoastră aceste lucruri nu s-au realizat” a mai afirmat deputatul.

Gigel Ştirbu a depus un amendament care a fost adoptat şi cu care s-a mândrit în cadrul conferinţei de vinei: „Vreau să vă informez că am depus un amendament, în calitate de parlamentar în Parlamentul României, la rugămintea Academiei Române. Am depus un amendament prin care s-a alocat o sumă de 350.000 lei Academiei Române, pentru că Academia Română desfăşoară un proiect naţional începând cu anul 2000. Din anul 2000 până în 2018, Academia Română, prin fundaţia sa de cultură, artă şi ştiinţă, a primit sumele necesare pentru a publica operele marilor autori români în ediţii pleate. Este un proiect naţional care va dăinui peste ani, aceste opere se vor regăsi în toate bibliotecile naţionale din ţările dezvoltate. Ceea ce înseamnă că literatura şi cultura românească va putea fi promovată şi studiată mai mult de români”.