Gigel Știrbu: ”Am depus o inițiativă legislativă care completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice”

0
90

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu vrea ca tinerii cu vârsta de până la 18 ani să aibă acces gratuit în muzeele și colecțiile publice pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi. În acest sens a depus, miercuri, în Parlament un proiect pentru completarea Legii muzeelor și colecțiilor:

Am depus astăzi o inițiativă legislativă care completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24, introducându-se un nou alineat care prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale.

Există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituții de cultură. Muzeele reprezintă instituții culturale și educative care oferă oportunități excelente pentru învățare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă.

Muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global. Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi”, a transmis Gigel Știrbu.