Fănel Bădici, reclamat la DGASPC Olt

0
1881

Este scandal în USR Olt, după ce președintele filialei județene, Fănel Bădici, a postat pe un grup de socializare imagini cu mai mulți elevi ce primesc  meditații la engleză, online.

Mai mulți colegi de partid i-au cerut lui Bădici să spună dacă există acordul scris al părinților pentru o astfel de acțiune, dar și pentru publicarea pozelor cu minorii. Aceștia îl acuză pe Bădici că implică copiii în acțiuni politice întreprinse de USR Olt.

„L-am reclamat pe Bădici la DGASPC Olt pentru că a refuzat să-mi spună dacă exista sau nu acordul părinților într-o acțiune politică întreprinsă de USR Olt și președintele filialei, imagini făcute publice și în care apar mai mulți minori, de asemenea dacă este respectată protecția datelor acestora. Am întrebat care este sursa finanțării sau proveniența resurselor angrenate. Fără răspuns. Dacă este contract de voluntariat? Nu a răspuns. Faptul că el a refuzat să prezinte acel proiect, m-a obligat să iau toate măsurile și să mă asigur că acelor copii le sunt respectate drepturile și că demersurile privind angajarea lor în relația cu USR Olt este una legală”, a spus Nicu Rada, membru USR Olt.

Mai mult de atât, Nicu Rada i-a făcut o reclamație la DGASPC Olt.

„Formulez prezenta sesizare privind posibila încălcare a drepturilor copilului în urma unor imagini apărute în cursul zilei de 20 noiembrie 2021, demers asumat și însușit de președintele partidului USR-Olt, Fănel Bădici, care a făcut publice imagini în care apar mai mulți minori alături de o persoană care le predă lecții de limba engleză, toate acestea în cadrul unui proiect asumate public de către USR-Olt. La cererea mai multor persoane, Fănel Bădici, în calitatea sa de președinte USR Olt, a refuzat să spună dacă are sau nu acordul părinților copiilor care apar în imagini sau dacă a întreprins sau nu demersuri privind protecția datelor minorilor în cauză”, arată Nicu Rada în sesizarea depusă la DGASPC Olt.

Contactat telefonic, Fănel Bădici, președintele USR Olt, a spus că nu a folosit niciodată copiii într-o acțiune politică, intenția fiind de a ajuta minorii care nu au posibilitatea să fie ajutați cu meditații.

„Nu este adevărat, nu am folosit copiii într-un campanie a partidului. Am încercat pentru membri USR Olt, a fost ceva intern. S-a ținut o meditație la engleză. O parte dintre ei sunt copiii membrilor de partid. Nu este o acțiune politică. Mi se pare că este chiar o acțiune frumoasă, pentru a ajuta copiii unor membri USR care nu au posibilități financiare pentru meditații”, a spus Bădici.  

Reprezentanții DGASPC Olt au confirmat că au primit o reclamație ce îl vizează pe Fănel Bădici și spun că vor face verificări în acest caz.

Pe grupul de socializare, președintele USR Slatina, Dan Gheorghe, l-a întrebat pe Fănel Bădici dacă minorii fac parte din familii defavorizate. Bădici a refuzat să răspundă și l-a blocat pentru 30 de zile în grupul de socializare al USR Olt.