„Egalitatea, o şansă la o democraţie reală şi modernitate, campanie demarată de TSD

0
210

Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, coordonată la nivel național de către deputatul PSD Aida Căruceru și la nivel județean de către Silviu Popescu, a demarat ieri campania națională intitulată „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”, marcată printr-o serie de acțiuni desfășurate în paralel la București, precum și în toate județele din țară.

Campania își propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative.

La București, la Camera Deputaților, sub coordonarea Aidei Căruceru și sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost desfășurată o Conferință Națională prin care s-a adoptat o Rezoluție cu obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată. Coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse, Aida Căruceru a declarat : „În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Acest lucru este generat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală. Prin campania națională pe care o declanșăm astăzi ne propunem să schimbăm exact acest lucru și să începem să facem ca egalitatea de șanse să fie o realitate, nu doar un deziderat”.  Coordonatorul la nivelul județului Olt al Ligii pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat (TSD), Silviu Popescu, consideră că Rezoluția adoptată în cadrul Conferinței Naționale este o idee bună, care va duce la eliminarea discriminării. „Nu putem vorbi de o societate modernă și dezvoltată dacă nu acordăm drepturi egale bărbaților și femeilor. Principiul „egalității de șanse” este stipulat în Constituția României care garantează egalitatea de șanse între femei și bărbați, în ceea ce privește ocuparea funcțiilor și demnităților publice, civile sau militare, la fel ca și principiul nediscriminării pe criteriul de gen în ceea ce privește remunerarea. Trebuie amintit că PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie”, a subliniat Popescu.

Ilie Bîzoi