DEPUTATUL MARIUS IANCU: ”ÎN 2024, TOATE PENSIILE VOR CREȘTE”

1
145
Deputatul de Olt, Marius Iancu, susțien că noua lege aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității. Totodată, pensia se majorează în fiecare an, la 1 ianuarie, cu 100% din rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu.
Proiectul a fost realizat împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale care au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România! Acum am scăpat de acel prag de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile care ar fi condus la înghețarea pensiilor până în 2070. Înțelegerea cu reprezentanții Comisiei a fost ca lege să fie adoptată de Parlament până pe 20 noiembrie și să conțină un mecanism predictibil de majorare anuală a pensiilor.  Astfel, pensia se majorează în fiecare an, la 1 ianuarie, cu 100% din rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu.  Deși au existat foarte multe critici, impactul real al recalculării pensiilor este suportabil, adică e sustenabil.   Pensionarii consumă în medie circa 90% din veniturile din pensie. Deci, 90% din creșterile de pensii vor merge în consum și vor genera suplimentar TVA, impozit pe profit și alte taxe. Reprezentanții Comisiei Europene au avizat favorabil proiectul de lege și rezultă că noile reglementări sunt sustenabile pe termen mediu și lung, îndeplinind și jalonul din PNRR.” transmite Iancu.
Noua lege prevede o reducere a vârstei de pensionare la maximum 10 ani pentru condițiile speciale de muncă și la maximum 7 ani, în cazul condițiilor deosebite de muncă. Așadar, vârsta de pensionare poate coborî până la 55 de ani în condiții speciale de muncă, respectiv 58 de ani pentru condiții deosebite de muncă.
În această formulă, legislația din România oferă condiții mult mai favorabile acestor două categorii de angajați, în comparație cu multe state din UE.
Doar Spania permite o pensionare anticipată pentru condiții grele de muncă mai mică decât cea reglementată în noua lege din România.
Pentru a se pensiona la 52 de ani, persoana în cauză trebuie să aibă un stagiu de cotizare foarte mare, de cel puțin 36 de ani și 6 luni.
Condiții similare ca cele din noua lege din România mai sunt în Franța  (55 ani pentru condiții grele) și Grecia cu 57 de ani (doar dacă s-a lucrat în condiții grele timp de 25 de ani și s-a contribuit timp de 35 de ani).
Celelalte state nu permit o pensionare anticipată pentru condiții grele sub 60 de ani (Austria).
În Ungaria și Finlanda vârsta minimă pentru condiții grele de muncă este 63 de ani, iar în Norvegia 62 de ani.
Sunt multe state în Europa care nu prevăd deloc reglementări speciale pentru salariații care lucrează în condiții grele de muncă (Olanda, Irlanda, Marea Britanie, Cipru).

1 COMENTARIU

  1. Uraaaaaaaaaa….Oooo, ce veste minunata!
    Dar ipocrita , ca de obicei, marca PSD(Olt) si a parlamentarilor de Olt (PSD) care se intrec in minciuni si dezinformari!
    Iata cel mai concludent exemplu, al acestui ,,domn,, deputat de Olt, care ori minte cu nerusinare ori nu stie ce spune:,, pensia se majorează în fiecare an, la 1 ianuarie, cu 100% din rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu,, ..citez din cuvantarea acestuia de mai sus!
    Rata medie a inflatiei de anul trecut a fost, conform INS (Institutul National de Statistica) de
    13,8%, procent cu care, PRIN LEGE EXISTENTA, trebuie majorate pensiile!!!!
    In intelepciunea sa, dl.PM Ciolacu a reiterat, in diferite ocazii, aceasta majorare, care este legala, obligatorie si nu un gest,,de bunavointa electorala ,, al PSD-,,ciuma rosie,,…..
    Dar, il intreb pe dl necunoscut deputat despre care nu prea am auzit ca in judetul Olt sa faca ceva concret pentru cei care l-au votat si carora, probabil iar, le va lipi afise pe gardurile locuintelor si le va cersi votul la anul:de ce minte cand spune ,,plus 50% din creșterea reală a salariului mediu,,?
    De ce nu respectati legea , dlor parlamentari(de Olt) si ne mintiti fara jena si fara rusine ?
    Din foto, pari un om tanar, dle deputat PSD-ciuma rosie- de Olt.
    Fata de minciuna debitata mai sus, cu marirea cu 50%, cum sa te etichetez, impreuna cu mii de cititori ai acestui ziar, dle ales PSD : mincinos sau ipocrit (dex :care este lipsit de sinceritate; prefăcut; făţarnic; iezuitic; duplicitar)?
    Oricare ar fi alegerea mea sau a cetatenilor, un lucru este cert:nu mai stiti cum sa mintiti si sa amagiti poporul infometat, batjocorit si umilit de ,,ciuma rosie,, in cei peste 33 de ani de ,,democratie,,!
    Sunteti in cadere libera, ca parasutistii-fara parasuta- iar gravele acte de coruptie ale,,celor mari, de sus (unii si-au lasat cioculet si barbison,degeaba, ca tot sunt arhirecunoscuti!) dar si ale celor locali (Olt, si nu numai)- vor constitui in curand ,,carne de tocat,, pentru organele de justitie!
    Vreau si doresc, alaturi de zeci, sute de mii de cetateni ai mun. Slatina si ai judetului Olt, sa traiesc liber, fericit si sa ma bucur de viata si de Dumnezeu impreuna cu familia, neamurile si prietenii, sa nu mai fiu terorizat de un grup de asazisi conducatori politici, mincinosi si penali, in judetul Olt.
    Rusinea si baterea obrazului de catre noi, cetatenii, sper sa va fie un serios avertisment PSD-isti pentru alegeri: fara mincinosi, criminali, ipocriti, hoti si penali in Parlamentul tarii!
    Sau in organele locale……
    Dragi cetateni, cu curaj, hotarare si implicare activa putem sa invingem ,,taurul rosu,, cu picioare de lut….cu conducatori penali, mincinosi si ipocriti care , prin santaj, furt si dezbinare, ne-au umilit si amarat viata noastra si a familiilor nostre timp de zeci de ani!
    Prin atitudine , fara teama sau frica, sa luam ,,taurul rosu,, de coarne la anul dar si pana atunci si sa-l aruncam la lada de gunoi a istoriei sale murdare!
    Prin noi insine putem demola mitul invincibilitatii acestui ,,orbete,, perpetuu de ani de zile!
    Sa traim demn, in viata si in familii si sa nu ne consideram sclavii unui grup infractional organizat in judetul Olt.
    Dumnezeu, legea si organele de justitie sunt de partea noastra!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comentariile sunt închise.