Deputatul Adrian Chesnoiu: Lege pentru fermieri

0
247

Veste bună pentru cei care lucreaza în domeniul agricol, piscicol, dar și din industria alimentara sau au de gând să patrunda în acest domeniu. Salariul minim brut ar putea ajunge la 3.000 lei.

Parlamentul României ar urma să voteze o nouă lege pentru fermieri. Deputatul oltean Adrian Chesnoiu este inițiatorul unui nou proiect de lege, care ar urma să majoreze salariul minim pentru angajații din sectorul agricol, piscicol și industrie alimentară la suma de 3.000 de lei.

Potrivit lui Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem:

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS. […] Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, a declarat  Chesnoiu.