Deputat Emil Albotă: ”Nu suntem de acord cu desființarea liceelor pedagogice”

0
179
În ultimii ani, programele școlare și chiar structura anului școlar au suferit foarte multe schimbări, care, nu se vor opri aici, continuând să aducă plusuri sau minusuri în viața elevilor.
În ultima sa declarație publică, deputatul de Olt Emil Albotă a susținut că PSD, partidul din care face parte, nu este de acord cu înființarea unei noi probe la liceu, care să trieze copiii, în alt mod decât după rezultatele Evaluării Naționale, dar nici cu desființarea liceelor pedagogice:
Legile educaţiei – proiectul PNL, „România educată”, un proiect greoi, cu foarte multe contradicții care nu are nimic de-a face cu resetarea sistemului educațional, depolitizarea sau meritocrația. Reforma perpetuă în învățământ, cu miniștri schimbați la fiecare șase luni, nu poate aduce vreun plus sistemului educațional.
Obiectivele esențiale ale PSD, care stau la baza unui sistem performant, sunt accesul neîngrădit la educație, combaterea abandonului școlar, dezvoltarea after-school-urilor, sincronizarea programei cu piața muncii.
Tezele care stau la baza schimbărilor legislative actuale nasc foarte multe controverse şi nu sunt conform obiectivelor noastre.
Nu suntem de acord cu înființarea unei noi probe la liceu, care să trieze copiii, în alt mod decât după rezultatele Evaluării Naționale. Această probă poate fi suspectată de subiectivism şi nici nu poate prezenta criterii exacte de formulare a subiectelor sau de notare.
Nu suntem de acord cu multiplicarea materiilor la examenul de Bacalaureat – la aceste materii elevul este evaluat frecvent, pe parcursul anilor de studiu. Nu mi se pare necesar să stresăm suplimentar un elev în an terminal, care după susținerea BAC-ului, trebuie să susțină un alt examen hotărâtor pentru evoluția sa profesională, acela al admiterii la facultate.
Nu suntem de acord nici cu desființarea liceelor pedagogice, în condițiile în care ne confruntăm cu o  lipsă acută de personal în mediul rural.” a transmis Albotă.