‘Daţi-l afară pe Darius Vâlcov de la conducerea Ministerului de Finanţe!’ Moţiunea simplă împotriva lui Teodorovici, dezbătură şi supusă votului miercuri

0
469

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi supune votului miercuri  moţiunea simplă depusă de PNL în privinţa Finanţelor, intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”.
Moţiunea este semnată de 65 de deputaţi.

Liberalii îi cer ministrului Finanţelor să elimine imediat supraacciza la carburanţi pentru a opri ritmul ameţitor de creştere a preţurilor.
”Aşa cum Mişa a introdus-o peste noapte, şi dumneavoastră o puteţi elimina în câteva zile, dacă vreţi şi dacă chiar dumneavoastră conduceţi ministerul. Stă în puterea dumneavoastră de ministru să domoliţi inflaţia şi pierderea puterii de cumpărare, care a degradat standardul de viaţă pentru peste 80% dintre români”, se arată în textul moţiunii, potrivit news.ro.

Semnatarii îi mai solicită să oprească supraîndatorarea românilor şi să folosească banii publici pentru modernizarea României, nu pentru plata dobânzilor de miliarde către creditori.

Liberalii mai vor ca ministrul Teodorovici să demareze imediat proiecte majore de investiţii. ”Vreţi bani mai mulţi la buget, atunci investiţi! Construiţi ceva în ţara asta! Ştiţi bine că nu poţi la infinit să mulgi o vacă, fără să-i dai apă şi de mâncare. Dacă pentru acest obiectiv trebuie să faceţi meditaţii cu doamna Plumb şi să o învăţaţi cum se aduc fondurile europene în România, făceţi-o!”, spun semnatarii documentului.

Totodată, PNL solicită ca Guvernul să lase, de la 1 ianuarie 2019, 100% din impozit către administraţia locală; să asigure primăriilor un buget minimal la nivelul cheltuielilor din 2018, nu din 2017; să aloce bani din bugetul de stat pentru politicile naţionale; să nu mai distribuie bani discreţionar din Fondul de rezervă; să nu mai confişte banii primăriilor şi să aloce cote mai mari din TVA către administraţiile locale.

”În final, vă reiterăm: daţi-l afară pe Darius Vâlcov de la conducerea Ministerului Finanţelor Publice (MFP, n.r.)”, îi cer liberalii lui Teodorovici.

Sursa: b1.ro