Ce spun primarii pesedişti din Olt despre… Dragnea, Grindeanu – Moţiune?!

0
906

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu va fi dezbătută  şi votată miercuri 21 iunie, la ora 11. Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu a fost citită duminică, în Parlament, de senatorul PSD Mihai Fifor. Moţiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”, a fost iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Ceea ce se întâmplă la Bucureşti afectează însă şi comunităţile locale din judeţul Olt.

Referitor la această instabilitate politică şi guvernamentală am dorit să aflăm şi părerea unor primari din judeţul Olt. Dacă unii edili nu au dorit să comenteze această situaţie sau nu sunt afectaţi de această criza politică, alţii au afirmat că această instabilitate politică îşi pune serios amprenta asupra proiectelor de dezvoltare ale comunităţilor locale. Iată care sunt opiniile câtorva primari din judeţul Olt:

Criza politică blochează proiectele primăriilor din judeţ

Primarul oraşului Corabia, Iulică Oane: „ Vă daţi seamă că această criză politică nu este prea bună pentru noi, pentru primari, pentru că  întârziem din nou cu Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 şi cu fondurile europene văd că se stagnează. Am înţeles că doamna ministru este la premier ca să numească iarăşi secretar de stat ca să poată să deblocheze, să aibă cine să semneze să-i dăm drumul la treabă. Eu sunt de părere că domnul Grindeanu trebuia să se dea la o parte în condiţiile Constituţiei. Când nu mai ai suport politic de către cei care te-au pus acolo trebuie să te dai la o parte să laşi pe altul care are sprijin politic. Logica este foarte simplă”;

Primarul comunei Baldovineşti, Ion Enescu: „Domnule pe mine personal nu mă afectează această situaţie. Dacă vreţi un interviu vă rog să veniţi la Baldovineşti, este mai greu prin telefon. Sunt într-o întâlnire şi este mai complicat să vă răspund”

Primarul oraşului Piatra Olt, Tudor Udrescu: „ Nu ştiu mi-e greu să vă răspund la chestia aceasta şi chiar nu vreau să comentez politic. Singura chestie care mă deranjează este că s-a blocat PNDL-ul. Atât , asta mă deranjează, în rest… Pentru nu ştiu ce… avem noi de suferit autorităţile locale”

Primar comunei Şerbăneşti, Titi Peligrad: „ Eu nu comentez că nu se merită. La aşa ceva nu mă aşteptam. Am trăit ca să o văd şi p-asta”;

Primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia: „Bineînţeles că ne afectează această criză politică şi guvernamentală. Ne afectează pentru că s-au dat toate peste cap. Şi aşa erau unele întârziate, iar acum se amână şi mai mult. Se amână în primul rând ce mă interesează pe mine cel mai mult şi anume PNDL-ul. Nu s-a dat drumul până acum, acum cine ştie când se mai dă , până se schimbă, iar alţi miniştri indiferent dacă cade sau trece moţiunea, că tot vin alţi miniştri şi se va pune alt guvern sau dacă rămâne Grindeanu tot trebuie să-şi numească miniştrii. Pănă numeşte, pe cine numeşte, nu ştiu. Deci anul acesta este cam pierdut după părerea mea. Normal că ne afectează criza, cât despre moţiune în momentul acesta nu văd ce se mai putea face. Dacă omul  nu şi-a dat demisia. Aşa era onorabil. L-a pus partidul, partidul îi retrage sprijinul. Dacă avea ceva de spus trebuia să vină în cadrul partidului, să convoace Congresul despre care vorbeşte, să cheme ăia 4000-5000 de oameni şi acolo să spună despre ce este vorba. Să ne convingă să-l dăm jos pe Dragnea sau ce vrea el. Dar aşa el se leagă cu lanţul de scaun şi încurcă pe toată lumea pentru că eu nu văd  ce Guvern poate să facă el, cu cine? Adică nu e bine de nicio parte. Era bine să nu se întâmple, dar dacă tot s-a întâmplat, vedeţi dumneavoastră altă variantă decât moţiunea, dacă ăla nu vrea să plece, nu există. Adică au rămas trei inşi: Grindeanu, Ponta şi Jianu.  Pot să facă Guvern trei inşi? Şi nici nu văd cum vrea Grindeanu să schimbe balanţa în Parlament, sau că vor ei să preia partidul. Păi cum, pocnesc aşa din degete şi îl preiau? Bine era să nu se întâmple toate aceste lucruri”, a spus Enăchioaia.

Primar comunei Vitomireşti, Robert Rotea: „Vă daţi seama că această criză are implicaţii şi la nivel local pentru că momentan s-au blocat toate fondurile. Nu cred că era oportună moţiunea de cenzură. Despre domnul Grindeanu nu ştiu ce să zic, rămâne de văzut. Nu am nicio părere. Sper ca această criză să nu dureze mult.

„Folosim politicul în măsura în care ne poate ajuta cu proiecte”

Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu:

„Noi la Primărie folosim politicul în măsura în care ne poate ajuta cu proiecte. Noi avem grijă ca lucrurile să meargă bine aici pe plan local. Nu îmi asum o declaraţie pentru că noi aici vorbim de PSD şi din punctul nostru de vedere el trebuie să fie ca un tot unitar. Ce spun eu şi altul, nu interesează. Noi vrem ca politicul să funcţioneze în oraşul nostru încât să avem un sprijin prin deputaţi, prin senatori, mai departe în proiectele pe care le desfăşurăm. Noi credem în unitatea partidului şi nu putem să spunem că este bine sau că nu este bine. Eu şi domnul viceprimar ne-am luat treburile în serios, noi avem grijă de oraşul nostru, ce fac dumnealor acolo la Bucureşti este treaba dânşilor. Cred că PSD trebuie să funcţioneze ca un tot unitar”, a spus Liviu Radu. Cel mai rezervat în declaraţii s-a dovedit a fi edilul şef al municipiului Slatina, Emil Moţ. „ Nu dau absolut nicio declaraţie pe această temă”, a spus Moţ.

Ilie Bîzoi