Cătălin Grecu: ”PSD a lansat 4 programe de sprijin pentru IMM-urile românești”

0
136

Programele de sprijin promovate de PSD vizează producătorii locali, întreprinzătorii din mediul rural și urban mic, IMM-urile din domeniul construcției și celor din domeniul inovației. Aceste măsuri reprezintă o prioritate strategică pentru PSD, potrivit deputatului de Olt, Cătălin Grecu.

Fabricat în România este conceptul economic al PSD, care vizează susținerea firmelor românești ”pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români, iar pentru susținerea producătorilor din România oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați, care vor avea locuri de muncă stabile și sigure”.

După măsurile sociale luate imediat cum PSD a intrat la guvernare, era nevoie urgent de un astfel de plan susținere a IMM-urilor sufocate fie de criza generată de pandemie, fie de cea produsă de scumpirile masive ale electricității gazului și combustibililor.” a precizat Grecu.
Programe sprijin IMM lansate:
IMM Producție
-Se adresează producătorilor locali, inclusiv startup-uri inovative, dar și celor care optează pentru reconversia activității în domeniul producției.
-Finanțarea poate ajunge la 10 milioane de lei, pentru investiții sau 5 milioane de lei, pentru capital de lucru.
-Garanțiile guvernamentale acordate reprezintă până la 90% din valoarea finanțării.
-Se pot achiziționa echipamente, instalații, se pot amenaja hale sau se pot face amenajări care să îmbunătățească eficiența energetică.
IMMRural Invest
-Se adresează întreprinzătorilor din mediul rural și urbanul mic.
-Creditul poate ajunge la 2 milioane de lei, cu garanții de până la 80% din valoarea sa.
-Se pot achiziționa terenuri sau alte active ori se poate finanța capitalul de lucru.
Garant Construct
-Sprijină IMM-urile din domeniul construcțiilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice.
-Valoarea maximă a finanțării unei investiții este de 10 milioane de lei, iar pentru capitalul de lucru de 5 milioane de lei.
Pentru Sprijinirea Inovației
Se garantează creditele care finanțează proiecte ce pun în valoare invenții și inovații, care susțin exportul, care cofinanțează investiții strategice.