Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia din ALDE

0
620

Un comunicat al ALDE anunță, luni seara, demisia președintelui acestui partid, Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier al României conducea partidul din 2015, de când l-a înființat.
Decizia este explicată prin faptul că partidul se pregătește să fuzioneze cu PRO România, partidul lui Victor Ponta.

Protocolul de fuziune între ALDE și PRO România a fost aprobat de conducerea partidului în data de 8 octombrie, urmând să fie validată la Congresul extraordinar ce va avea loc în data de 8 noiembrie.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicatul ALDE.