ANUL VIITOR, PSD OLT ALIANȚĂ CU AUR!?

1
704

În cei peste 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, la Olt, PSN, PDSR sau PSD au racolat (cu o mică excepție) primari, consilieri locali și parlamentari de la alte partide politice.

Organizația județeană social-democrată, de-a lungul anilor, a fostcondusă de personalități locale puternice: Marin Diaconescu, Marin Ionică, Ioan Toma, Paul Stănescu și actualmente Marius Oprescu.

Disciplina de partid, buna organizație politică și p mobilizare exemplară la alegerile naționale au dat rezultate excelente: Oltul fiind pe primele locuri în țară la toate alegerile.

La nivelul județului, în raport de interesele partidul, s-au făcut alianțe unele nedorite, cu alte partide: PRM, PD (PSL; PNL; PUR; APR…).

Pentru alegerile de primari în turul al doilea sau de președinți, vicepreședinți ai Consiliului Județean (când legea permitea).

Una dintre tacticile folosite, cu intensitate înainte de alegerile naționale, a fost (și e de actualitate) aceea de a discredita, slăbi și dezbina celelalte formațiuni politice din Olt.

Una dintre metode este veche de când lumea, destrămarea, dezbinarea și racolarea de oameni politici locali: parlamentari, primari, consilieri locali, directori de instituții județene, președinte de partid.

PSD se află la guvernare cu PNL, alianță, la nivel național, căci ”de facto”, la Olt nu existăm mai ales de când prefect este Mario de Mezoo, niciun fel de înțelegere, de contacte politice.

Dimpotrivă! Chiar dacă are în portofoliul politic în jur de 100 de primari (record național), PSD Olt a reușit în ultima lună, să racoleze aproape toți primarii, multe organizații locale, consilieri locali, ai liberalilor!

Practic, organizația PNL Olt, dezbinată, în derivă, fără conducere județeană este înghițită de PSD!

Au mai rămas doar câțiva primari, doi de orașe (Scornicești și Drăgănești-Olt) și 4-5 de comune.

Dacă PSD, la Olt, a reușit, prin sondaje sau performanța edililor să-și fixeze lista cu viitorii condidați la primării (în proporție de peste 95% din localități), PNL este în derivă, fără nicio conducere și organizare politică.

Este problema lor, a PNL Olt, dar este o problemă și pentru PSD și domnul senator Paul Stănescu.. are o experiență vie: CU CINE FACE ALIANȚE, LA OLT, ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN, CONSILIILE LOCALE, foarte importante în funcționarea acestor instituții?

Cu AUR -filiala Olt, USR Olt? Greu de crezut, dar foarte posibil, în situația existentă la această dată în politica olteană.

PNL Olt, dacă nu se trezește din actuala criză politică, nu v aintra în parlament, va obține un procent dintr-o singură cifră și va câștiga doar câteva aleheri în comune!

Nu dorim să fim consilierii, ”avocații” liberalilor și social-democraților la Olt, și cunoaștem faptul că în politică moralitatea este aproape inexistentă, dar semnalul  pe care-l tragem tine de valoarea viitoare a actului de guvernare.

Anul viitor va fi unul excepțional politic, merită urmărit cu atenție, credem că vor fi multe surprize și lupte pentru putere…

P. Calciu

1 COMENTARIU

  1. Sunteti prea pesimist si inclinat spre ,,maretia eterna a ciumei rosii,, din judetul Olt si din tara!
    A-i pune in linie dreapta pe raposatii (Dumnezeu sa-i odihneasca in pace si liniste) Diaconescu si Ionica, pe ,, vesnicul tanar,, dl Toma, cu ipocriti marca Stanescu si Oprescu (ambii cu mari probleme in justitie, care vor apare curand) mi se pare prea mult!
    ,,Personalitati locale puternice,, Stanescu si Oprescu….macabru! De neinteles aceasta eticheta, daca ne reamintim ,,mediul,, din care ambii provin : primul de pe tractoarele IAS Visina si al doilea din ,, gara noastra mica ,, de la Piatra Olt! Impinsi in fata de neobositul,,creator de arta si de talente,, seniorul Ion Toma, care a vrut, volens-nolens, (prietenii stiu cum!!), sa transfere puterea de la centru( Slatina) unor provinciali necunoscuti, doar pe ogoarele locale, dar care, in buna masura, cu ajutorul unora de teapa lor, au pus mana pe ,,bulgarele de aur,, numit PSD si l-au transformat din bun comun in mosie personala!
    Sa le fie de…Rahova sau langa Valcov, alta,,eminenta cenusie,, marca PSD!
    Referitor la o posibila alianta locala PSD-ciuma rosie cu AUR,in mod normal este imposibila!
    Mai ales vazand cate,,figuri de trista amintire,, inclusiv fosti militieni, roiesc (ca musca la..) in jurul (a ce la Olt?-nu se stie cine conduce si ce conduce, fiind o premiera cred mondiala ca un partid nationalist sa nu-si stabileasca organizatia de conducere la nivelul judetului, folosindu-se de naivitatea unora-inclusiv pensionari ,,de lux,, in folosirea zilnica a fondurilor lor personale in interesul partidului) AUR , primind , in schimbul muncii de zi cu zi,, promisiuni electorale! Care, in mod cert si sigur, vor fi neonorate, in schimbul amagirii stand ,, marii grauri,,care vor fi trecuti pe listele electorale pe posturi castigatoare…ai nostri,, muncitori pensionari,, sau de alt fel multmindu-se cu firimituri!).
    Nu da Simion functiile parlamentare, 2-3, cam cate ar putea scoate, unor novici in ale politicii din Olt in schimbul financiar al,,greilor cu bani multi,, din alte zone geografice ale tarii!
    Si, in sfarsit, atacul nefondat la PNL Olt..singurul partid care nu a promis niciodata, de ziua nationala a Romaniei (1 Decembrie) fasole cu carnati marca PSD dar care, in timpul pandemiei si dupa, a scos tara din ,,groapa,,! Cu bune si cu rele, Romania se situeaza in randul tarilor cu crestere econumica, cu o stabilitate politica, asta datorandu-se realitatii si pragmatismului politicilor liberale ale reprezentantilor PNL in guvernele anterioare, care au reusit marea performanta, in special in timpul mandatului presedintelui Ciuca, de a stabiliza economic si social tara, dupa primejdia numita pandemie! Si, cat a mai fost PM, in timpul ostilitatilor din Ucraina, cu toate consecintele politice, economice si sociale inerente!
    Acest proces de pastrare si folosire a valorilor liberale, de implicare la maxim a tuturor fortelor liberale, inclusiv din judetul Olt, in cresterea increderii cetatenilor tarii in liberalism, in forta PNL ,ca fiind cel mai puternic si autentic partid al democratiei romanesti, trebuie sa continue si sa se amplifice. Nu mai putem accepta hegemonia PSD care, ca partener la guvernare venind pe usa din dos, da dovada de o nesimtire fara margini, racoland lasi si tradatori din PNL, in speranta ca isi vor mari electoratul dupa chipul si asemanarea sa, in detrimentul intelegerilor facute atunci cand,,au fost chemati la masa si acum nu se mai satura,,!!!Acesta este chipul hidos al celor care se pretind a fi ,,salvatorii natiunii,, fiind , in schimb,, hulpavi, rapace, hoti, penali, tradatori, care umbla cu miliardele de lei in portbagajul masinilor si cu amantele in dreapa! Al celor care au vrut sa impuna oamenilor sa-si depuna economiile si asa mizere in conturile de la banci, pentru a putea fi mai usor controlati! Si bancile sa faca profituri uriase, nimeni neavand curajul de a controla transferul acestora in alte tari, fara plata taxelor si impozitelor care au saracit cetatenii onesti dar i-au imbogatit pe altii…Al celor care doreau ca oamenii simpli, de la tara, sa se deplaseze zeci de km sa-si ridice pensiile sau ajutoerele sociale….de pe card!!!!! Al celor care mint cu nerusinare ca de la 01.01.2024 se vor majora pensiile cu 13.8% cand, de fapt, statul roman este obligat PRIN LEGE, sa acorde indexarea pensiilor cu rata inflatiei(care anul trecut a depasit 18%) si 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut! Al celor care ne sperie zilnic cu marota taierii fondurilor europene din PNNR si acum spun ca nu stiu unde este acest maret plan…Este noaptea mintii, domnilor si doamnelor!
    Cu cat ne vom lasa amagiti mai mult de ,,ciuma rosie,, locala si nationala, ca atat viata noastra va fi mai grea si mai umilita de acesti tradatori de neam si tara!
    De aceea, va propun o provocare: voi urmari foarte atent, ca de obicei, viata si activitatea politica a reprezentantilor,,ciumei rosii,, din judetul Olt, care nu au curajul sa iasa in public inca-poate la fasole cu carnati-pe ascuns- si va voi tine la curent cu tot ceea ce se refera la onorarea promisiunilor acestei ,,caste,, rosii…Va rog sa va spuneti parerea aici, public, despre modul discretionar in care INCA suntem condusi de ,,TOYOTA-istul,,Oprescu &comp, totul pentru stoparea jafului banului public, pentru stoparea racolarilor politice, pentru aducerea la cunostinta organelor de justitie a ilegalitatilor comise de-a lungul anilor si tragerea la raspundere a vinovatilor.
    Singurul partid care mai poate tine piept acestei ,, bande organizate de jaf al banului public si spoliere a populatiei,, a fost, este si va ramane istoricul PNL cu care, impreuna, vom lupta si vom readuce zambetul pe fetele si in sufletele voastre, lovite crunt de acesti tradatori fara de Dumnezeu si biserica!
    Prin noi insine!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.

Comentariile sunt închise.