Adrian Chesnoiu, despre acuzația că a lucrat la „Doi și-un sfert”: „Este o aberație”

0
467

Invitat, duminică seara, la emisiunea moderată de Dan Bucura de la B1Tv, noul ministru al Agriculturii, olteanul Adrian Chesnoiu, a precizat că este o aberație să se spună despre el că a lucrat la Doi și-un sfert, ținând cont că structura s-a desființat când el avea 16 ani.

„Este o aberație, nu am lucrat niciun minut, nicio secundă la această unitate Doi și un sfert, pentru că aveam 16 ani când a fost desființată. Am lucrat într-o structură a Ministerului de Interne, se numește Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, am lucrat pe zona de protecție și anticorupție a personalului propriu al ministerului, nu are nicio treabă cu ascunderea. Dacă studiați CV-ul meu, care este public, o să vedeți că am specializare în investigarea fraudelor, anticorupție, afaceri interne și relații internaționale”, a spus Chesnoiu.

Întrebat ce legătură există între specializarea sa în siguranța națională și cariera pe care o are acum în față la Ministerul Agriculturii, Chesnoiu a precizat că asigurarea hranei populației face parte tot din acest sector. Mai mult de atât, ministrul Agriculturii a făcut trimitere la istoria familiei sale.

„Asigurarea hranei populație face parte tot din sectorul securității și siguranței naționale, iar istoria familie mele, cu un tată care 40 de ani a servit câmpurile patriei, în calitate de inginer agronom, director de stațiune agricolă și inginer șef în Stațiunea de Cercetări Agricole Caracal, cred că îmi dă dreptul măcar să simt românește și să simt această meserie onorabilă pe care fermierii români o fac”, a adăugat Chesnoiu.

Cariera lui Chesnoiu

Începând din 2020, Chesnoiu este deputat de Olt, anterior, în perioada 29 octombrie-22 decembrie 2020, fiind viceprimarul orașului Caracal.

Adrian Chesnoiu (39 de ani) a câștigat însă o vastă experiență în domeniul agriculturii în perioada 15 februarie -25 mai 2020 când a fost director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

În perioada august 2005-august 2011 a fost ofițer specialist în cadrul Ministerului de Interne, având ca și responsabilitate investigarea fraudelor.

Chesnoiu este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Drept, promoția 2001-2005.