Se strică vremea în România

0
125

Vremea va fi neplăcută în mai multe regiuni din țară. De exemplu, se pot depăși 40 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele pornesc de la 16 grade în depresiuni și ajung la 26 de grade în vest și în nord-vest.

Se strică vremea în România

În Dobrogea și Bărăgan atmosfera se menține instabilă. Vor fi înregistrate averse consistente cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Comparativ cu ziua de ieri, temperaturile cresc. La amiază vor fi 24 de grade la Tulcea.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei se anunță o zi neplăcută. Vor fi înregistrate ploi torențiale, potrivit meteorologilor. După prânz se vor înregistra cel mult 23 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță vreme închisă și ploi zgomotoase. Acestea pot aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și tunete, fulgere și condiții de grindină. Comparativ cu ziua de ieri, maximele vor fi mai scăzute. Temperaturile se vor situa între 17 grade la Suceava și 20 de grade la Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim instabilitate și ploi consistente. Izolat vor fi căderi de grindină și vântul se întețește pe timpul ploilor. Temperaturile comparabile cu cele de ieri, ajung la 26 de grade la Satu Mare.

Vor fi înregistrate ploi puternice în mai multe regiuni din țară

O să plouă și în ținuturile vestice. Ulterior, se încălzește ușor și la amiază se vor înregistra tot 26 de grade.

În Transilvania temperaturile scad comparativ cu ziua trecută. Vremea va fi răcoroasă, potrivit meteorologilor. O să plouă destul de mult și se vor acumula cantități importante de apă. Este posibil să cadă grindină.

În Oltenia va fi o zi mohorâtă, cu ploi zdravene și multă instabilitate. S-ar putea să cadă grindină și se pot strânge cantități mari de apă.

Ploile ajung și în ținuturile sudice, unde vor fi consistente și se vor semnala și fenomene electrice. Maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri.

Sursă: capital.ro