Oltul, sub Cod Galben de vreme instabilă

0
161

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 3 iunie, avertizări cod portocaliu și galben de vreme instabilă, care vizează aproape întreg teritoriul țării până marți, 4 iunie, la ora 3.

O atenționare cod portocaliu care vizează 16 județe din centrul, vestul și sud-vestul țării, intră în vigoare luni, la ora 15. Potrivit meteorologilor, până marți, la ora 3, „în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice”.

Se vor acumula cantități de apă de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Alte 19 județe și Capitala sunt sub o atenționare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă de astăzi, începând cu ora 12.00, până mâine la ora 03.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.  Acestea se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.