Ministrul Barbu anunță extinderea listei produselor cu preț redus

0
128

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a anunțat că ar putea fi prelungită Ordonanța prin care se plafonează adaosul comercial la anumite alimente și că ar putea fi extinsă și lista produselor cu adaos comercial limitat.

 „Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetățenii sunt mulțumiți.

 Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază se dovedește o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor.

 Prețurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar și la alte produse alimentare, ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă.

 Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanții comercianților și procesatorilor.

 Este o promisiune îndeplinită și un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar și pe români!”, a declarat ministrul Barbu.