Ministrul Agriculturii: ”Cât au protestat fermierii, au stat pitiți”

0
166

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, le-a reproșat colegilor de coaliție din PNL că „au stat pitiți” cât au fost protestele fermierilor și transportatorilor, iar acum „practic înroşesc telefoanele pentru a cere coaliţie”.

„Eu nu fac parte din coaliţie, dar văd că după ce s-au terminat protestele fermierilor şi transportatorilor, Partidul Naţional Liberal practic înroşesc telefoanele pentru a cere coaliţie.

În momentul în care au fost acele proteste, eu nu am văzut din partea Partidului Naţional Liberal că a solicitat o coaliţie, practic cred că s-au pitit un pic de acele proteste. După ce au fost finalizate şi măsurile au fost luate – foarte bune, atât către fermieri cât şi către protestatari – au început să sune pentru coaliţie.

Pe noi, Partidul Social Democrat, ne interesează, practic, guvernarea. Spun acest lucru pentru că fermierii, şi oamenii, în general, aşteaptă soluţii de la guvernanţi”, a declarat Florin Barbu, la www.cotidianul.ro

El a mai afirmat că o coaliţie cu PNL, după alegerile din acest an, se va realiza „în funcţie de scorul electoral şi dacă avem majoritatea necesar să guvernăm, în continuare, împreună”.

Amintim că, într-o intervenție pentru B1 TV, și senatorul social-democrat Florian Bodog a declarat că PSD nu are nevoie de comasarea alegerilor și că altele le sunt prioritățile acum. Acesta a mai afirmat că nu au existat negocieri cu PNL privind liste comune la alegeri.

Ședința de duminică în care liderii PSD și PNL trebuiau să negocieze comasarea alegerilor a fost amânată, cel mai probabil, pentru ziua de miercuri.