Locuințele din România s-au scumpit, cu peste 6 la sută peste media europeană

0
127

Piața imobiliară e din nou pe un trend ascendend: casele și apartamentele s-au scumpit cu peste 6%, mult peste media europeană. Iar Bucureștiul a depășit capitale de top, precum Bruxelles, Paris, Viena și Varșovia. Și chiriile au crescut din cauza deprecierii leului față de euro.

Raluca este profesor de limba engleză. În toamnă a luat un împrumut de la bancă și a cumpărat un apartament cu trei camere, în București. Spune că fost norocoasă pentru că nu a prins valul de scumpiri de la începutul anului. Pentru ea marea problemă este acum rata, care crește continuu.

Pentru mulți bucureșteni, achiziția unui apartament rămâne un vis. În Capitală, prețul locuințelor a crescut cu peste 7%, de la începutul anului.

În comparație, în Bruxelles, Paris și Viena scumpirea nu depășește patru procente.

Sectorul 3 e în topul scumpirilor.

Și în țară, casele și apartamentele costă acum cu 6,6%, peste media europeană de 4,7%, potrivit Eurostat.

Pentru românii cu venituri mici, alternativa rămâne statul cu părinții sau în chirie. Dar și chiriile au crescut din cauza deprecierii leului față de euro.

În România, sectorul construcțiilor de locuințe a scăzut de peste 20%, în primul semestru, față de perioada similară a anului trecut, potrivit INS.

Sursa:www.stirileprotv.ro