Liviu Voiculescu: ”Patru zile libere pe lună pentru părinții care au copii cu vârsta de până la 8 ani”

0
885

Senatorul PNL Liviu Voiculescu a anunțat că părinţii care au copii cu vârsta de până la 8 ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă. De această măsură va putea beneficia orice salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, dacă are un copil până la 8 ani de zile:

Creșterea și educația unui copil este o activitate solicitantă pentru orice părinte. Însă, în general, părinții trebuie să își împartă timpul între creșterea și educația propriului copil și îndatoririle profesionale zilnice. 

În vederea identificării unui echilibru între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii cu vârste mici, Partidul Național Liberal a inițiat un proiect de lege care prevede ca părinţii cu copii de până la 8 ani să beneficieze de patru zile pe lună de lucru de acasă. În funcție de opțiunile fiecăruia, acestora li se oferă posibilitatea să lucreze de acasă fie o zi pe săptămână, fie patru zile consecutiv. Elementul de noutate este că va putea beneficia de această măsură orice salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, dacă are un copil până la 8 ani de zile.
Măsuri pentru flexibilizarea programului de muncă se întâlnesc și în alte state ale lumii care oferă, la rândul lor, diferite forme de program flexibil, incluzând munca de la domiciliu/ telemunca.” a transmis Voiculescu.