Încep înscrierile la creşă și grădiniţă

0
67

Pentru copiii care ar urma să meargă pentru prima dată la creşă sau la grădiniţă, înscrierile încep de luni, 27 mai.

Potrivit Ministerului Educației, copiii cu vârste cuprinse între trei luni și trei ani pot fi înscriși la creșă, în timp ce cei care au între trei și șase ani pot fi înscriși la grădiniță.

Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie, la această din urmă dată fiind anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări – înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Acte necesare pentru înscrierea la creșă și grădiniță
– copie de pe certificatul de naștere al copilului;
– copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției;
– adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
– alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;
– adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic;
– avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.