Florin Barbu: ajutor european pentru fermierii afectați de ”invazia” de produse venită din Est

0
199

Fermierii români afectați de importurile de cereale vor primi un ajutor european.  Mai exact, pentru cerealele nevândute din cauza ”invaziei” de produse venită din Est, fermierii vor primi sprijin financiar. 

Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a declarat că reușita privind sprijinul pentru fermieri a fost obținută de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Bruxelles. Sumele vor fi alocate pentru fermierii care au în depozite cereale.

Știu că domnul ministrul Petre Daea a fost la Bruxelles și a transmis un punct de vedere corect pe care și comisarul pentru Agricultură l-a luat în calcul și se pare că cele 6-7 țări care vor fi afectate pe parte de rezerve de depozitare, de cereale care sunt în stocuri în momentul de față vor primi un sprijin financiar pe această măsură în perioada următoare. Dar probabil mai multe în perioada următoare o să ne transmită și domnul ministru Daea, o să vină la Comisie și o să explice. Din ce am înțeles se pare că reușita a avut-o la Bruxelles și sumele vor fi alocate pentru fermierii care au în depozite cereale”,  a precizat Florin Barbu.