FC Argeș va avea un nou stadion, de 100 de milioane de euro!

0
190

Proiectul noii arene a fost prezentat marți, când clubul din Trivale a anunțat, pe site-ul oficial, că investiția în stadion se va ridica la 100 de milioane de euro.

FC Argeș va avea un nou stadion, de 100 de milioane de euro! Capacitatea anunțată

Noul stadion din Pitești urmează să aibă o capacitate de 15.200 de locuri și va fi de categoria UEFA 4, existând posibilitatea de a găzdui meciuri internaționale.

Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare.

De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 de metri pătrați din care peste 10.000 de metri pătrați vor fi destinați locurilor de parcare”, a anunțat FC Argeș.

Termen de 24 de luni pentru construcție

În cadrul aceluiași comunicat, FC Argeș precizează că o mare parte a banilor necesari pentru ridicarea stadionului va veni de la Compania Națională de Investiții, urmând ca diferența să fie acoperită de autoritățile locale.

În privința termenului de finalizare, FC Argeș nu a dat o dată exactă, însă a fost specificat că se așteaptă ca lucrările să dureze 24 de luni.

Sursă: www.digisport.ro