Ce pensie are Gheorghe Dincă

0
451

Mulți se întreabă câți bani primește Gheorghe Dincă de la stat și cum sunt folosiți acești bani.

„Monstrul din Caracal” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, torturarea și uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în 2019. Chiar și așa, Gheorghe Dincă primește o pensie de o mie de lei.

Ce pensie primește lunar Gheorghe Dincă

Suma totală nu ajunge în mâinile criminalului. În urma deciziei instanței de a-l obliga pe Gheorghe Dincă să plătească familiilor victimelor despăgubiri în valoare de peste 600.000 de euro, a fost instituită o poprire pe pensia sa. Prin urmare, din cei 1.000 de lei, 30% sunt reținuți pentru a acoperi despăgubirile, ceea ce înseamnă că Gheorghe Dincă primește efectiv doar 700 de lei lunar.

În ciuda proceselor judiciare și hotărârilor instanțelor care au impus obligația lui Dincă să achite niște sume pentru familiile îndurerate ale Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, până acum nu a fost făcută nicio plată integrală. Proprietățile pe care le deține Gheorghe Dincă nu au fost valorificate în totalitate, fiind vândute doar câteva resturi de fier și două mașini vechi, sume care sunt departe de a acoperi despăgubirile imense stabilite de instanță.

Din pensia lui Dincă se încearcă în continuare recuperarea sumelor datorate. Chiar dacă suma reținută lunar este modestă în comparație cu valoarea totală a despăgubirilor, fiecare contribuție ajută la îndeplinirea obligațiilor impuse de instanță.

Sursă: www.romaniatv.net