Bunicul Luizei Melencu, nemulțumit de prestația autorităților

0
187

În luna martie a acestui an, Gheorghe Dincă s-a pocăit, a trecut la biserica penticostală şi s-a „botezat” după gratii.

Înainte să Îl cunosc pe Dumnezeu am făcut şi fapte cu care nu mă pot mândri şi credeam că nimic rău nu mi se poate întâmpla, considerându-le normale.”, a spus el.

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, nu este însă mulțumit de felul în care autoritățile s-au ocupat de cazul nepoatei sale și de cum s-a desfășurat ancheta privind condamnarea lui Gheorghe Dincă.

Pe ei nu îi interesează, de fapt, ce s-a întâmplat cu fetele. Pe ei îi interesează cu totul altceva. Ce au scris procurorii de la DIICOT Bucureşti în rechizitoriu, aia a rămas literă de lege.”, a declarat acesta, potrivit observatornews.ro.

Familia Alexandrei Măceșanu a cerut, la rândul său, anularea expertizelor care au stat la baza sentinţei.

Dacă acestea s-ar anula, „monstrul” din Caracal ar putea scăpa de acuzaţia de crimă, cazul rămânând unul de dispariție. Astfel, s-ar permite reluarea căutărilor.

Cadavrul Alexandrei nu a fost identificat pentru că nu avem nici măcar o planşă fotografică din care să rezulte reconstituirea întregului schelet.”, a declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu.

Familiile nu renunță la căutări

Cele două părți au cerut recent, la Craiova, recuzarea completului de judecată, însă solicitarea le-a fost respinsă. Avocata familiei Melencu spune însă că lupta va continua, mai ales că a fost deschis un proces pentru tâlhărie. Plângerea a venit din cauza faptului că telefonul Luizei a funcționat mai bine de câteva luni de la dispariție.

Am primit o soluţie încurajatoare de la o doamnă Procuror (…) A constatat că după trei ani de zile a dosarului privind dispariţia Luizei Melencu, cauza a fost ţinută abuziv de către DIICOT şi a infirmat soluţia procurorului şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şi să mergem mai departe să ne căutăm fata.”, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Instanța se va pronunța pe data de 30 mai în procesul în care familiile celor două tinere au reclamat lipsa de probe din ancheta prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de detenție.

Sursă: capital.ro