Bolile care te lasă fără permis auto. Reguli dure în Codul Rutier

1
1783

Toți cei care vor să obțină permisul auto sau să îl reînnoiască trebuie să facă un set complet de analize medicale, dar și să treacă cu brio un test de vedere, Există mai multe boli care îi pot lăsa definitiv fără permis.

Potrivit legislației din România, toți cei care vor să obțină sau să reînnoiacă permisul auto trebuie să treacă un test de vedere. Cei care vor să conducă un autoturism sau o motocicletă trebuie să aibă o acuitate vizuală binoculară, de cel puțin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Cei care vor să conducă și autovehicule de mare tonaj sau de transport persoane trebuie să aibă o acuitate vizuală de cel puțin 0,8 la ochiul cel mai bun și de cel puțin 0,1 la celălalt ochi.

Multe restricții

Persoanele cu deficiențe majore de auz pot primi permis de conducere doar pentru autoturisme și motociclete. Este nevoie însă ca acestea să dispună de oglinzi mai mari, decât cele normale.

Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii există multe restricții. Acestea pot primi primi permis și pot conduce un autoturism numai dacă au avizul unei unități de asistență medicală autorizate și doar în urma unei evaluării. Dacă este necesar, se va dispune și efectuarea unui test practic.

De asemenea, avizul trebuie să precizeze și ce tip de modificare este necesară la vehicul și să demonstreze că, în acest caz, conducerea nu ar reprezenta un pericol.

1 COMENTARIU

  1. Bună seara! Ma interesează tractorul, poate aveți și alte oferte, doresc un tractor de 80-100 cp, an fabricație de preferat după anul 2005,va rog sa-mi prezentați oferta dumneavoastră!

Comments are closed.