Afla cum poti fi mereu in siguranta cand conduci!

0
247

Cu siguranta, o masina buna poate merge mii de kilometri fara probleme si te poti baza pe ea. Cu toate acestea, nu trebuie sa fii uimit daca intr-o zi autoturismul tau nu va mai porni. Este un semn ca trebuie sa mergi cu acesta la mecanic, nu neaparat ca s-a intamplat ceva grav.

Pentru a te asigura insa ca nu apar astfel de avarii si ca esti in siguranta atunci cand conduci, se impune intretinerea permanenta si atenta a masinii. Astfel, luandu-ti masuri minime de siguranta, vei avea ocazia de a preintampina orice problema. De asemenea, avand grija de masina ta, vei avea grija, implicit, de banii tai.

Iata ce masuri se impun pentru siguranta ta si a masinii tale:

  1. Verificarea si testarea acumulatorului auto

Durata de viata a bateriilor auto este de 3 pana la 5 ani, iar pentru a te asigura ca nu vei intampina dificultati, ar fi bine sa iei in considerare aplicarea unui test. Acesta se face prin conectarea unui voltmetru si daca in urma lui constati ca autoturismul tau are nevoie de o noua baterie, atunci nu mai amana cumpararea acesteia. De exemplu, poti achizitiona o baterie varta silver dynamic 100ah, intrucat este construita pentru a avea performante exceptionale. Pentru a afla mai multe informatii despre livrare si despre legislatia in vigoare privind regimul de reciclare intra pe neobat.ro.

  1. Schimbarea discurilor si a placutelor de frana

In momentul in care simti vibratii in volan atunci cand franezi, auzi sunete anormale cand conduci, masina trage intr-o parte, franele se blocheaza, semnalele din bord se aprind sau frana este moale se impune schimbarea placutelor de frana. De regula, aceste semne apar dupa parcurgerea a cel putin 50.000 km. De aceea, pentru a fi in siguranta atunci cand esti la volan, e necesar sa mergi la un service auto si sa le schimbi.

  1. Verificarea si inlocuirea anvelopelor

Pentru a te asigura ca presiunea aerului este potrivita trebuie sa o verifici macar o data pe luna. In acest scop, poti merge la un service auto. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca odata cu venirea verii ele trebuie schimbate, astfel incat cele de iarna sa nu se deterioreze si sa faca fata cu succes zapezii. Mai mult, anvelopele trebuie schimbate daca prezinta gauri, daca sunt uzate pana la limita legala, daca prezinta uzura anormala pe o parte, dar si daca sunt prea vechi.

  1. Schimbarea uleiului

Trebuie sa schimbi uleiul dupa parcurgerea a 10.000 de kilometri. Insa, trebuie sa fii atent la conditiile meteorologice, la cum conduci, dar si la tipul de ulei folosit. Acestia sunt factorii care determina perioada cand trebuie sa se faca schimbarea uleiului. De asemenea, odata cu acesta este necesar sa fie inlocuite si filtrele. Scopul lor este de a evita degradarea rapida a uleiului, precum si scaderea presiunii lui.

Asadar, pentru a fi mereu in siguranta atunci cand conduci trebuie sa iei toate masurile pentru ca masina sa nu iti faca nicio problema. Astfel, verifica bateria auto, pentru a nu fi surprins de durata de viata a acesteia, mergi la un service auto pentru a schimba placutele de frana, schimba anvelopele si uleiul la timp, incat sa ai parte de un drum linistit, fara evenimente neplacute.