Rezultate Evaluarea Naţională 2019 pe judeţe şi oraşe. Află ce notă ai luat în funcţie de judeţul tău

0
765

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2019 pe judeţe şi oraşe vor fi afișate în curând la avizierele școlilor, dar și pe site-ul Ministerului Eucației, edu.ro şi pe edupedu.ro. Marţi, 25 iunie este ziua în care elevii care au terminat clasa a 8-a vor afla ce anume au făcut la prima mare testare. Conform calendarului de Evaluare Națională, rezultatele vor fi afișate până la ora 12.00. Cei care nu sunt mulțumiți cu nota pe care au primit-o pot face contestații chiar în aceeași zi.

Rezultate Evaluarea Naţională 2019 pe judeţe şi oraşe

Atenție! Contestațiile se primesc până la ora 20.00. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea lor. Rezultatele finale de la Evaluarea Naționalăvor fi afișate pe 29 iunie 2019 și aici vor fi incluse și contestațiile. Trebuie să știți că fiecare lucrare de examen este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea se face în urma unui barem exact.

Se merge pe baza unui punctaj pe scara 1-100. Astfel, se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare. Dacă la final, diferența între cele două note date de profesori este mai mică sau maximum egală cu un punct atunci notele se trec pe lucrare cu cerneală roșie și cei doi semnează.

Află ce notă ai luat în funcţie de judeţul tău

Ultimul cuvânt asupra notei îl are președintele comisiei de examen, mai exact directorul sau directorul adjunct al școlii. Nota finală este dată de media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire. Apoi, nota este trecută pe lucrare de către președintele comisiei, dar neapărat în prezența profesorilor evaluatori, după care este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Sunt și cazuri aparte! Astfel, dacă diferența dintre notele puse de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. Nota finală este apoi calculată luând în considerare toate cele patru note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. Trebuie specificat că la final, elevii și părinții pot să ceară comisiei județene de evaluare națională să vadă una sau toate lucrările de examen ale propriului copil, însă numai după afișarea rezultatelor finale. Așa cum se știe, notele obținute de elevi la examenele Evaluării naționale contează în proporție de 80% la admiterea la liceu. FANATIK își prezintă rezulatele Evaluării Naționale 2019 pe județe și orașe.

Sursa: fanatik.ro