Performanţă pentru elevii din sistemul de protecţie a copilului: Şase elevi au luat BAC-ul, iar 23 au obţinut note peste cinci la Evaluarea Naţională

0
256

Aproape 50 de elevi din judeţul Olt, aflaţi în centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, în grija asistenţilor maternali sau cu măsură de protecţie în familie, au susţinut Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în acest an. Dintre aceştia, şase au reuşit să promoveze examenul maturităţii, iar 23 au obţinut note peste cinci la Evaluarea Naţională.  Elevii care au reuşit să promoveze Bac-ul îşi doresc acum să urmeze şi o facultate.

Chiar dacă soarta a fost mai dură cu ei încă de la vârste fragede, aceşti tineri au studiat şi au arătat că dacă există conştiinciozitate şi motivaţie, atunci nimic nu este prea greu. Deşi nu au toate posibilităţile de informare, studiu sau condiţii particulare de învăţare pe care le au copiii crescuţi în mediul familial, dacă îţi doreşti cu adevărat să înveţi, nu contează unde şi cum o faci, iar eforturile lor au fost răsplătite prin rezultatele obţinute la examenele susţinute. Este şi cazul a şase tineri care au trecut cu bine de examenul bacalaureatului din acest an, lucru îmbucurător pentru reprezentanţii DGASPC Olt, mentorii acestor copii. „Anul acesta, din centrele DGASPC, cu măsură de protecţie la asistenţii maternali sau cu măsură de protecţie în familie au susţinut Evaluarea Naţională 34 de copii, din care 23 au obţinut note peste cinci, iar Bacalaureatul a fost susţinut de 13 copii din care au promovat şase . „Astfel, un număr de şapte elevi cu măsură de protecție în centrele DGASPC Olt au susținut Evaluarea Națională, din aceștia şase au obținut note peste 5. De asemenea, un număr de 15 elevi cu măsură de protecție la asistenți maternali profesioniști au susținut Evaluarea Națională, din aceștia nouă au obținut note peste cinci, în timp ce un număr de 12 elevi cu măsură de protecție în familie au susținut  Evaluarea Națională, din aceștia opt au obținut note peste 5. Situația elevilor care au susținut examenul de Bacalaureat 2017 se prezintă astfel: un număr de 3 elevi cu măsură de protecție în centrele DGASPC Olt au susținut examenul de Bacalaureat, din aceștia unul a promovat; un număr de 4 elevi cu măsură de protecție la asistenți maternali profesioniști au susținut examenul de Bacalaureat, din aceștia unul a promovat; un număr de 6 elevi cu măsură de protecție în familie au susținut  examenul de Bacalaureat, din aceștia patru au promovat”, a precizat Ioana Ciobanu purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt sprijină copiii din centrele aflate sub conducerea lor atât financiar, cât şi prin asistenţă permanentă, în vederea unei bune dezvoltări pe plan social şi profesional. Performanţele copiilor instituţionalizaţi au avut parte numai de cuvinte de laudă din partea DGASPC. Faptul că aceşti copii au reuşit să treacă aceste examene reprezintă o reuşită imensă pentru ei şi demonstrează că dacă îţi doreşti cu adevărat poţi obţine orice, indiferent de unde vii. Ei sunt pentru toţi cei din jurul lor exemple de urmat.

Ilie Bîzoi