Elevii din Olt revin în bănci, doar dacă dascălii lor s-au vaccinat

0
488

Elevii din județul Olt revin de luni, 8 noiembrie, în bănci doar dacă dascălii din școala lor s-au vaccinat în proporție de cel puțin 60 de procente.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 5 noiembrie 2021, Hotărârea 99 privind stabilirea unor măsuri ce sunt aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-20, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 la sută din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 la sută din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Potrivit prefectului județului Olt, Florin Homorean, aceste măsuri produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a afișat vineri, 5 noiembrie, pe site-ul oficial, lista cu procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice din unitățile de învățământ din Olt.

Astfel, din 172 de unități de învățământ din județ, școli și grădinițe cu personalitate juridică, în 22 procentul de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2 este sub 60 de procente. În județul Olt sunt în total 407 instituții de învățământ, cu personalitate juridică fiind doar 172. Ministerul Educației a cerut ISJ Olt doar situația vaccinării personalului din unitățile cu personalitate juridică.