Lefurile cadrelor didactice cresc – Cât primesc în plus la salarii, de la 1 decembrie

0
783

Ministrul Educației, Valentin Popa, a declarat la Miercurea Ciuc că dascălii vor primi de la 1 decembrie, pe lângă salariu, un spor de suprasolicitare.

Dascălii vor primi bani în plus de la finele acestui an. Bonusul va fi de 10%, anunță Mediafax.

”Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative față de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an școlar, salariile au crescut în medie cu 25% și vor urma și alte creșteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a adăugat că la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.

”În anul 2019 se va acorda și un sfert din ecartul între salariile prezente și cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creștere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creștere semnificativă și e un pas important către valorizarea resursei umane. Sper ca toate aceste lucruri să conducă și la o creștere a calității actului educațional pentru că, sigur, stimați profesori, e foarte important ca dumneavoastră să faceți la clasă lecții atractive, să țineți elevii în clase și să-i aduceți cu drag la școală”, a mai spus Valentin Popa.

Ministrul Educației le-a transmis, profesorilor, că elementul esențial al creșterii calității educaționale este în mâna lor, îndemnându-i să formeze un parteneriat cu părinții și elevii.

Sursa:stiripesurse.ro