Doi elevi au fost eliminați de la Bacalaureat

0
280

Peste 900 de elevi care au picat examenul de bacalarureat în sesiunea din vara, dar și cei care nu au promovat acest examen în anii anteriori vor sustine din nou aceste probe în perioada  21-28 august 2017.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat a început luni, 21 august 2017,  cu proba la Limba și Literatura Română. Ca o noutate faţă de alţi ani, primele probe susținute de elevi vor fi cele scrise.  Examenul va continua în data de 22 august cu testarea la limba şi literatura maternă, iar în data de 23 augăst elevii vor susține proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării va fi susţinută în 24 august. În perioada 25 – 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală la limba română, iar pe 28 august, competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Doi elevi eliminați de la Bac

Doi elevi au fost eliminați din sala se examen după ce au încercat să copieze. Aceștia susțineau proba scrisă la limba şi literatura română la Colegiul Tehnic „Matei Basarab” din  Caracal când au fost prinși încercând să copieze de pe telefoanele mobile.

În zilele de 29 şi 30 august se vor desfăşura probele de competenţe digitale, iar în 30 şi în 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Rezultatele vor fi făcute publice în data 1 septembrie, până la ora 16, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele finale vor fi fi afişate în 6 septembrie.

Potrivit reprezentanților IȘJ Olt, peste 900 de elevi sunt așteptați să susțină examenul de Bacalaureat în cadrul sesiunii din toamnă. Printre aceștia se află elevi care nu au promovat examenul în anii anteriori, dar și elevi care nu au obținut note de trecere la sesiunea din vară.