FOTO. Cei șapte elevi de 10 din Olt au fost premiați, la ISJ Olt

0
510

Cei cinci elevi din județ care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și cei doi cu nota maximă la Bacalaureat au fost premiați miercuri, 15 septembrie, de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Astfel, Maria Boțogan, Francesca Constantin, Alexandra Căpățână, elevi la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, și Andreea Mogoșanu de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina și Radu Rotea de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina au obținut 10 la Evaluarea Națională, primind un premiu în valoare de 1.000 de lei, fiecare.

Ana-Maria Niculae de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești și Rafaela Quirini ce a terminat la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal au fost singurii elevi din Olt care au obținut media 10 la Bacalaureat, fetele primind de la Ministerul Educație un premiu în valoare de 3.000 de lei, fiecare.

Premiile au fost înmânate de inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, care i-a felicitat pe elevi pentru rezultate de excepție obținute la Examenele Naționale. Șeful învățământului oltean a precizat că pandemia a afectat grav parcursul elevilor, acesta fiind și motivul pentru care în 2021 au fost atât de puține medii de 10 la cele două examene.

„Și anul acesta, Ministerul Educației a oferit o mică recompensă copiilor care au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională, cinci elevi din județul Olt au obținut media 10, și la Examenul de Bacalaureat am avut doi elevi cu 10. Sperăm ca anul viitor numărul elevilor să crească, mai ales că premiile sunt în avantajul copiilor. 1.000 de lei pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru elevii care au obținut 10 la Bacalaureat. Cred că pandemia este principala cauză pentru care anul acesta avem în total doar 7 medii de 10”, a spus Iacobescu.

Rafaela Quirini, care a fost elevă la profilul Filologie-Engleză Intensiv, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, a precizat că a fost dificil să învețe pe parcursul anului școlar 2020-2021, din cauza pandemiei COVID.

„Este rezultatul unui efort depus de a lungul anului, nu a fost ușor, mai ales în contextul actual, am avut parte și de ore cu predare fizică, dar și cu predare online. Totul este bine când se termină cu bine. Sunt studentă la Facultatea de Medicină din Craiova. La începutul Bacalaureatului nu mă așteptam la o asemenea performanță, eu de-a lungul anilor m-am concentrat mai mult pe admiterea de la Medicină, bineînțeles că am învățat și pentru Bacalaureat, am păstrat un echilibru și am reușit”, a spus tânăra care acum este studentă la Medicină.   

Ana-Maria Niculae, care a terminat la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești, a spus că școala online a fost foarte dificil de urmat, mai ales că a făcut pentru prima dată cursuri în acest mod.

„Școala online a fost destul de dificilă, era prima dată când făceam acest lucru și a fost mai dificil, atât pentru noi, elevii, cât și pentru profesori. Nu ar fi prea drăguț să fac și primul an de facultate online, sper să ne întoarcem fizic în bănci, este mult mai ușor să înveți fizic”, a spus adolescenta care este studentă la Contabilitate, la Facultatea din Pitești.